Onsdag formiddag tar mediekonsernet Polaris Media av på børsen i Oslo. I 11-tiden er aksjen til konsernsjef Per Axel Koch opp med hele 26 prosent.  Dermed har mediekonsernet, som eier aviser som Adresseavisen, Fædrelandsvennen og Harstad Tidende, økt markedsverdien med 700 millioner kroner i løpet av onsdagen. 

Markedsverdien til Polaris Media er nå på 3,5 milliarder kroner.

Konsernsjef i Polaris Media, Per Axel Koch, mener det kommer av at mediehusenes verdi nå har blitt tydeliggjort.

- I forlengelse av transaksjonen Schibsted er i ferd med å gjennomføre har det blitt tydeliggjort at våre mediehus isolert sett har en betydelig verdi. Investormarkedet begynner å se at i tillegg til vår posisjon i Finn, så har vi 79 mediehus som har kommet svært langt i den digitale transformasjonen både i Norge og Sverige, sier han til Kampanje.

Kan ha «trigget markedet»
Koch peker også på en utregning Finansavisen kom med onsdag morgen, der avisen skriver at «Finn-eier prises til enorm rabatt på børs».

- Analysen fra Finansavisen har tydeliggjort hvordan det kan se ut, og kanskje det har trigget markedet. Det er klart at veldrevne mediehus som har kommet langt i sin digitale transformasjon har betydelig verdi, sier Koch til Kampanje. 

Ved å legge sammen flere verdianslag kommer Finansavisen frem til at Polaris Media har en samlet selskapsverdi på omtrent 6,5 milliarder kroner uten fratrekk for gjeld.

- Mener det er betydelig høyere verdier
Tidligere denne uken ble det kjent at Schibsted-eier Tinius-stiftelsen kjøper alle mediekonsernets aviser i en avtale som priset inn verdiene av eierposten i Polaris Media til 800 millioner kroner. '

Det ga Polaris Media en markedsverdi på snaue 2.8 milliarder kroner og en verdi som gjenspeilet verdien til mediekonsernet på Oslo Børs. 

- De har betalt børspris for eierposisjonen, men jeg mener personlig at det er betydelig høyere verdier i Polaris enn det kursen avspeiler i dag. Vi driver godt og har en verdifull eierandel i Finn.no satt til cirka tre milliarder kroner, sa konsernsjef Per Axel Koch til Kampanje tirsdag denne uken. 

Det norske mediekonsernet eier i dag 79 mediehus, 61 av dem i Norge og 18 i Sverige. I 2022 hadde selskapet en omsetning på 3,6 milliarder kroner og et resultat før skatt på 77 millioner kroner. 

I tillegg eier Polaris Media rundt ti prosent av rubrikkselskapet Finn.no. Posten prises av aksjemarkedet og selskapet selv, til rundt tre milliarder kroner. Med en børsverdi på 2,8 milliarder kroner fikk en frem til i dag altså alle lokalavisene med på kjøpet av Polaris Media-aksjen. 

Onsdag slår mediekonsernet tilbake og om en legger konstante Finn.no-verdier til grunn, oppnår lokalavisene i det minste 500 millioner kroner i markedsverdi.