- Jeg er ikke rumpemannen, åpnet NRKs distriktsredaktør Chris Carlsen sitt innlegg i tirsdagens møte i Kringkastingsrådet. 

Han var i rådet for å forklare hvorfor NRK laget serien om gründer og rumpemannen Haakon Larsen. og mener kritikken har gått langs to spor:. 

- Det ene er grunnen er at dette er en sexistisk fremstilling og det andre går på at mange mener vi driver reklame for dette apparatet, sier Carlsen. 

Tidligere i september var statskanalen med mannen bak treningsmaskinen Bootybuilder, Haakon Larsen, på jobb. Turen resulterte i en serie med videoreportasjer, blant annet på en fitnessmesse i Köln.

I én av videoene filmer NRK veltrente rumper tett på, i sakte film, og spør forbipasserende om de tror rumpene er ekte.

Videoinnslaget fikk flere til å reagere og saken ble tirsdag diskutert i Kringkastingsrådet der flere medlemmer mente reportasjen ble for mye reklame for produktet til gründeren, treningsmaskinen Bootybuilder.

- Det fremstår som ren reklame og litt spekulativt på den forfengeligheten vi alle baler med, sier Tove Karoline Knutsen.

- Hva er nytteverdien?
Rådsmedlem Akthar Chaudry mener det også er grunn til å stille spørsmål om NRKs prioriteringer.

- Hvert sekund og hvert ord, er det konkurranse om i NRKs flater. Saker som har en stor samfunnsnyttig verdi, får ikke fokus fordi NRK forteller oss at vi må prioritere hvert sekund og hver krone. Så har man plutselig fått mange minutter og mye penger til å lage en serie som har vakt kritikk der ute. Hva er nytteverdien på de pengene man har brukt på dette sett opp mot alle de andre sakene som ikke får oppmerksomhet? Det eneste man forsvare seg med, er at her er det et mobbeoffer som har fått suksess og det er det viktig å fortelle NRKs seere, sier Chaudry.

Han mente at historien om mobbeofferet som fikk suksess i forretningslivet i beste fall ble en bisetning i serien.

- Ellers er ikke dette annet enn reklame for en fyr som lykkes. Men til hvilken nytteverdi, avsluttet Chaudry.

- Show don't tell
Den som var i rådet for å forsvare miniserien var distriktsredaktør Chris Carslen ved NRK Oslo og Viken. Han kalte serien for en «Askeladden-historie» og en serie om «håp og humor»

Han var enig i at NRK kunne brukt tid på andre saker og hvordan produktet – Det er en askeladden-historie. Det er en historie med håp og humor og at det var vanskelig å komme unna å vise frem treningsmaskinen. 

- Men det var vanskelig å komme bort fra å vise frem det historien handler om. Dette er show don’t tell, men det kunne sikkert vært vektet på en annen måte, sier Carlsen.

- Også kan jeg betrygge Chaudry med at vi ikke har brukt mye penger på denne serien. Det har vært en svært lite kostnadskrevende produksjon, sier distriktsredaktøren.

Saken har også fått Aftenposten-spaltist Kjetil Rolness til å reagere kraftig. Rolness mente at det ikke var første gang han hadde sett «idiotiske ting» på forsiden til NRK og «lurte på om det var noen voksne hjemme på Marienlyst»?

Les også: Refser NRKs rumpereportasje: - Burde fått en varsellampe til å lyse