I morgen møtes Kringkastingsrådet for siste gang i 2023. Kringkastingsrådet skal behandle seks klagesaker. Én av dem er på kringkastingssjefens eget initiativ og handler om dokumentarserien «Ingen elsker Bamsegutt». NRK besluttet forrige uke å trekke serien.

- Dessverre har vi ikke klart å fortelle denne historien med den høye journalistiske standarden vårt journalistiske innhold skal ha, sa kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen under en pressekonferanse i forrige uke.

Les også: NRK vraker «Ingen elsker bamsegutt»: - Svært lei meg

I tillegg til Bamsegutt skal rådet behandle innslaget hvor NRK-kommentator Jan Petter Saltvedts uttalte seg om Ingebrigtsen-saken. Saltsvedts uttalelser, som ble sendt direkte i Dagsrevyen, fikk flere til å reagere, blant annet advokat John Christian Elden.

NRK beklaget innslaget i etterkant.

Les også: Elden fornøyd med NRK-unnskyldning: - La seg sjeldent flat

Rådet skal også behandle Omlegging av morgenandakten, Ordbruk i Dagsnytt 18 om ordet Blendahvite, dramaserien Makta og Rumpemaskinmannen.

Sistnevnte sak fikk Aftenposten-spaltist Kjetil Rolness til å reagere kraftig. Saken handler om en videoreportasje NRK hadde om mannen bak treningsmaskinen Bootybuilder. I én av videoene filmer NRK veltrente rumper tett på, i sakte film, og spør forbipasserende om de tror rumpene er ekte. 

Rolness mente at det ikke var første gang han hadde sett «idiotiske ting» på forsiden til NRK.

- Jeg lurer på hva NRK tenker. Er det noen voksne hjemme på Marienlyst, spurte Rolness.

Les også: Refser NRKs rumpereportasje: - Burde fått en varsellampe til å lyse

Det er totalt 1.194 henvendelser til det som er K-rådets siste møte for i år. 282 av dem er på «Ingen elsker Bamsegutt», mens 280 er på dekningen av krigen i Midt-Østen.

I tillegg til gjennomgang av henvendelser vil rådet også se nærmere på mangfoldsarbeidet i NRK, samt gå gjennom NRKs dekning av krigen i Midt-Østen sammen med utenriksredaktør Sigurd Falkenberg Mikkelsen, Midt-Østen-korrespondent Yama Wolasmal, fungerende sjefredaktør i Faktisk/Verfiserbar Olav Østrem og journalist i Faktisk/Verfiserbar Silje Førsun.