Søndag kveld ble årets Tour de France avsluttet på Champs-Élysées i Frankrike. Etter tre uker med blodslit kunne danske Jonas Vingegaard endelig strekke hendene over hodet og kalle seg vinner av verdens største sykkelritt.

Gårsdagens etappe er kjent som en festetappe hvor det er god stemning i feltet, og hvor det er spurterne som skal få lov til å måle krefter mot hverandre.

Norske Alexander Kristoff har vunnet finaleetappen tidligere, men måtte i år se seg slått av både Jasper Philipsen og Dylan Groenewegen da han syklet inn til tredjeplass. Det var førstnevnte av de to utfordrerne som stakk av med seieren.

Tour de France har blitt sendt av både TV 2 og Eurosport i Norge.

TV 2 forteller til Kampanje at finalesendingen, som varte fra klokken 16.00 til 19.50, hadde 72.000 seere i snitt. Toppen ble nådd på 161.000 seere klokken 19.45. I snitt har 60.000 seere i snitt fulgt sendingene fra årets Tour de France på TV 2. Det er 2.000 færre seere enn i fjor.

Kampanje har vært i kontakt med Warner Bros. Discovery og Eurosport som foreløpig ikke har seertallene klare.

For øvrig må touren sies å ha vært en liten suksess for det norske firmaet Visma, som er en av to tittelsponsorer på laget som vant både den gule og den grønne trøyen.