Det er nå klart at strømmegiganten Netflix vil etablere kontorer i Norden. Selskapet vil i løpet av andre halvår åpne et Nordisk kontor i Stockholm som vil fungere som et samlingspunkt for hele regionen.

- Netflix har alltid følt seg hjemme i Norden, sier Lina Brouneus, Netflix-sjef for oppkjøp og samproduksjoner i EMEA-regionen, i en kommentar.

- Det var et av de første stedene utenfor USA hvor vi begynte å produsere egne serier, og i løpet av de siste ni årene har vi vært så heldige at vi har fått jobbet sammen med de mest strålende kreative talentene i Sverige, Danmark, Norge, Finland, og Island, fortsetter Brouneus.

Etableres også i København
Brouneus sier tiden nå er inne for å komme enda nærmere deres medlemmer, filmskapere, partnere og kultursamfunn over hele Norden.

- For å støtte regionen ytterligere, og reflektere bredden av talenter vi samarbeider med, vil vi også ha et lite team med ansatte i Netflix basert i et satelittkontor i København, sier hun.

Netflix har allerede kontorer i Amsterdam, Madrid, Berlin, London, Paris, og Brüssel, og strømmetjenesten vil også åpne kontorer i Roma og Istanbul senere i år.

Saken fortsetter etter bildet.

Satser i Norden:

Lina Brouneus, Netflix-sjef for oppkjøp og samproduksjoner i EMEA-regionen. Foto: Maikel Thijssen Photography

Raja: - Håper trenden fortsetter
Kultur- og likestillingsminister Abid Raja håper de nye kontorene vil være gode nyheter for norsk film og TV-bransje.

- Netflix har investert stadig mer i norske originalproduksjoner, noe som er bra for film- og tv-næringen. Norsk TV- og filmbransje viser gang på gang at de kan produsere innhold i internasjonal toppklasse, noe vi for eksempel så da «Hjem til Jul» toppet de globale serielisten til Netflix i fjor, sier Raja til Kampanje.

- Når selskapet nå etablerer seg i Norden med kontorer nærmere Norge håper jeg at trenden fortsetter, og at norske aktører får en enda større rolle i fremtidig TV- og filmproduksjon, fortsetter han.

Røper medlemmstall i Norden
Netflix-toppen Brouneus røper i dag også at strømmegiganten nå har passert fire millioner medlemmer i Norden. Og nordisk innhold treffer også godt internasjonalt forteller Brouneus.

- Faktisk har nesten to tredeler av våre medlemmer globalt valgt å se en nordisk originalfilm eller serie, - skapt i Norden, sett av verden, sier Brouneus.

Netflix har siden 2012 sluppet en rekke filmer og serier fra Norden. Deriblant de svenske seriene «Quicksand», «Love & Anarchy», og «Snabba Cash», norske «Ragnarok» og «Hjem til Jul», tre sesonger av «The Rain», samt annonsert «The Chestnut Man» i Danmark og sci-fi-thrilleren «Katla» fra Island.

- Jeg har lyst til å bruke denne anledningen til å takke alle våre medlemmer og kreative partnere i Sverige, Danmark, Norge, Finland, og Island for deres støtte gjennom årene som har gått. Vi kunne ikke ha vært mer spent på å starte dette nye eventyret sammen, sier Brouneus.

Les også: Paramount-sjef vil inn i flere hundre tusen norske hjem: - Skal bli blant vinnerne I strømmekrigen

Positiv:

Kultur- og likestillingsminister Abid Raja håper Netflix sine nye planer fører til at norske aktører får en enda større rolle i fremtidens TV- og filmproduksjon. Foto: Eivor Eriksen