Paramount-sjef vil inn i flere hundre tusen norske hjem: - Skal bli blant vinnerne i strømmekrigen

Paramount+ tar opp kampen med Disney, Netflix og de norske mediehusene - nesten helt uten nordiske TV-serier.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

25. mars går startskuddet for enda en ny strømmetjeneste på det norske markedet. Da ruller ViacomCBS ut Paramount+ i Norden, tre uker etter at tjenesten blir tilgjengelig i USA og Canada. Der erstatter den strømmetjenesten CBS All Access.

Detaljene omkring lanseringen ble kjent på en investordag i regi av ViacomCBS forrige uke. Der måtte toppsjefene i det amerikanske mediekonsernet forklare hvordan deres strømmetjeneste kan måle seg med utfordrere som Disney+, HBO Max og AppleTV+, og ta opp kampen om strømmetronen med Netflix.

I Norge blir Paramount+ en utvidet og frittstående versjon av tjenesten som tidligere har vært tilgjengelig som tilleggsprodukt hos flere norske distributører, og ambisjonene er ikke noe mindre enn i USA.

- Vi går for å bli blant vinnerne i strømmekrigen. Om fem år, når strømmemarkedet har vokst, tror jeg de som står igjen er de som eier alt innholdet selv, og det gjør vi, sier nordisk sjef i Viacom CBS, Jesper Dahl, til Kampanje.

Les også: Avslører pris og innhold på nye Paramount+ - slik blir Netflix-utfordreren

- En utfordring som skal håndteres

Porteføljen til underholdningsselskapet inkluderer blant annet Showtime Networks, Paramount Pictures, Nickelodeon, MTV og Comedy Central.

Paramount+ vil ha eksklusive premierer på alle kommende Showtime-serier, og kan også friste med nye produksjoner som «Halo», «Mayor of Kingstown», «The Offer» og «Y: 1883».

- Er det en utfordring at Paramount+ i seg selv ikke er nytt i Norge?

- Det er selvfølgelig en utfordring som skal håndteres. Vi skal samarbeide med våre partnere om å gjøre kundene oppmerksomme på at det er mye nytt og fantastisk innhold på Paramount+, sier Jesper Dahl.

Paramount+ har tidligere vært tilgjengelig som et tilleggsprodukt hos flere TV-distributører og selskapet har landet nye avtaler med Allente og Telenor.

- Vi er i god dialog med resten av markedet, sier Dahl.

- Må distributørene betale mer nå?

- Det er klart. Men hvor mye kan jeg ikke kommentere på. Det er et partnerskap og det skal være vinn-vinn for begge parter. Kundene får bedre innhold og forhåpentligvis får de flere kunder.

Hollywood-kjempe:

ViacomCBS eier blant annet Paramount Pictures, og det er denne merkevaren som skal sikre mediekonsernet et godt stykke av markedet for strømme-TV. Foto: Reuters

Ikke redd for Disney

Paramount+ lanserer i Norden en måned etter at Disney har rullet ut Star til et voksent publikum på Disney+. Det er ikke en konkurranse Jesper Dahl frykter.

- Når vi en gang kommer tilbake på kontorene våre, så handler om hva folk sitter og snakker om rundt lunsjtilbudet, som «First Ladies» på Paramount+, og da tror jeg man kommer til å ønske seg tilgang til disse seriene. 

Selv ser han spesielt frem til «Two Weeks to Live» med «Game of Thrones»-stjernene Maisie Williams.

- Det er en svart komedie som er virkelig moro. Det tror jeg blir en kjempesuksess. 

Paramount+ blir også stedet å være for fjerde sesong av dramaserien «Yellowstone», samt hele Showtime-biblioteket med serier som «Dexter» og «Ray Donovan».

- Og vår syvåring gleder seg masse til vårt fantastiske barneinnhold, legger han til.

- Hvor lenge tror du vi ser en vekst i strømmemakedet?

- Det er mange nordmenn som forstad har lineære kanaler, og jeg tror mange flere vil velge de bort til fordel for strømmetjenester. Det er jeg overbevist om. Jeg tror også vi kommer til å se flere nye konstellasjoner fremover.

Les også: Disneys nye TV-pakke skuffer - og NRK og TV 2 kan puste litt roligere

Vil ikke love norske TV-produksjoner

Norske og nordiske produksjoner vil imidlertid glimre med sitt fravær på den nye tjenesten.

- Må dere produsere nordiske serier for å lykkes?

- Hvis det riktige innholdet kommer, er vi åpne for å produsere nordisk innhold. Vi produserer en barneserie, «Hunden Ib», med et dansk produksjonsselskap og er alltid på utkikk etter det beste innholdet. Jeg tror språkbarrieren er blitt vesentlig mindre i dag, og vi ser at Netflix har suksess med europeiske TV-serier.

Men Paramount-sjefen vil ikke love «ti norske og ti danske TV-serier i året».

- Det er ikke det det handler om. Det handler om kvalitet og ikke kvantitet. 

- Du tror ikke norske kunder vil savne nordiske krimserier på Paramount+?

- Det kan godt være, men jeg tror nordmenn først og fremst vil underholdes, og jeg tror de setter pris på barneinnhold som er 100 prosent på norsk.

- Hvor mange abonnenter skal dere ha i Norge ett år etter lansering?

- Vi har et mål som vi har lovet USA, men det er ikke noe vi kommenterer på. Det jeg kan si er at flere hundre tusen husstander vil ha tilgang til Paramount+ om et år.

Dersom man inngår et abonnement direkte med Paramount+, koster det 69 kroner i måneden. Det er den samme prisen Disney+ tok før de lanserte Star og økte prisen til 89 kroner i måneden.

- Kan dere love at dere ikke øker prisen i løpet av det første året?

- Det er det ingen planer om nå. I motsetning til Disney, har vi  i utgangspunktet ikke noen merkevarer vi kan tilføre slik som de hadde. Vi har satt en konkurransedyktig pris basert på at vi skal ha 6000 episoder og filmer i 2021.

Paramount-sjef vil inn i flere hundre tusen norske hjem: - Skal bli blant vinnerne i strømmekrigen