NRK har hatt flere oppturer å se tilbake på denne høsten. I august måned hentet kanalen seere fra konkurrenter både digitalt og lineært. I løpet av høsten har programmer som Parterapi og Seltzers UXA, begge trukket rundt en halv million seere til sine premiereepisoder. Samtidig som Herman Flesvig nærmest satte ny strømmerekord for NRK i oktober. Men i skyggen av Førstegangstjenesten, er det også NRK-serier som ikke treffer helt blink.

Krimserien «Livstid» hadde premiere på NRK1 søndag 6. september klokken 21:15. Serien, produsert av Monster for NRK, er skrevet av Gjermund Stenberg Eriksen, som tidligere har skrevet Emmy-belønnende «Mammon»

Allerede før krimserien hadde hatt norsk TV-premiere, var «Livstid» solgt til utlandet. I den forbindelse sa executive produsent Håkon Briseid i Monster at de så frem til å vise det norske publikum hva «happy noir» er for noe. Men TV-seerne ser ikke ut til å ha latt seg overbevise.

Første episode av «Livstid» ble sett av 395.000 lineært, 196.000 i NRK TV og har en total screen rating på 591.000. Siden premiereepisoden og frem til åttende og siste episode ble sendt søndag 11. oktober, har flere og flere TV-seere sluttet å følge «Livstid» og politietterforsker Victoria Woll. 

Se hele seriens seertall nederst i saken.

Saken fortsetter etter bildet.

NRK-krim:

Tone Mostraum spiller hovedrollen som kriminalinspektør Victoria Woll i «Livstid», her med skuespiller Iselin Shumba som spiller kollegaen Ayla Quincy. Foto: Jan Erik Kirkevold / Monster

- Lavere nivå enn hva vi er vant 
TV-sjef Marianne Massaiu i mediebyrået Mediacom sier NRK har vist det hun omtaler som noen «svært sterke» serier på søndager og trekker frem «Heimebane», «Kampen om tungtvannet» og «Nobel» som eksempler.

- Disse har fått svært gode seertall, og det har vært meget sterke produksjoner. Når «Livsstid» ikke kommer opp i denne ligaen, kan det være nærliggende å tro at det er fordi innholdet ikke er så sterkt som for de ovennevne seriene, sier Massaiu til Kampanje.

Hun kaller visningstidspunktet søndag kveld et drømmetidspunkt.

- Det kan se ut som at interessen er noe fallende hos seerne, da tallene går noe tilbake uke for uke. Tidspunktet serien går på, klokken 21:15 på en søndag på NRK1, er en drømmeslott (sendetid, red.anm.) med et enormt potensialet. Serien startet relativt ok, men har falt til et lavere nivå enn hva vi er vant til å se på NRK sine serier søndag kveld, sier TV-sjefen før hun legger til:

- Men nå er siste episode sendt, den vil nok vokse litt på seg med strømmeseing, men vil nok ikke stå i historiebøkene som den mest vellykkede NRK-serien.

NRK: - Behov for denne type serier
Dramasjef i NRK, Ivar Køhn, sier til Kampanje at de med «Livstid» har ønsket å lage en lettere krimserie som kan sees stykkevis og delt, med avsluttede historier i hver episode.

- Vi mener at det er et behov for denne type serier, serier hvor publikum ikke trenger å forplikte seg til en hel sesong av gangen. Selve formen har vært ny for oss, så det har vært mye å prøve på for første gang underveis, sier Køhn til Kampanje.

- Er dere fornøyd med seertallene?

- For vår del er vi fornøyd med det vi har fått ut av både prosessen og serien. Vi mener dette er en serie det er bra å ha som en del vårt norske repertoar på spilleren. Det er en serie som vi tror er ganske slitesterk, i den forstand at det er lav terksel for å se en episode med ujevne mellomrom.  Det er en serie som vi tror vil ha en «lang hale», og at dette også vil gjenspeile seg i seertall, sier Køhn.

Dramasjefen sier de ikke har tatt noen beslutning på om de ønsker en ny sesong.

Her kan du se seertallene til «Livstid»:

Episode

Lineært

VOD

TSR

1

395

196

591

2

336

184

520

3

275

175

450

4

300

144

444

5

244

135

379

6

190

130

320

7

193

112

305

8

138

112

250

Snitt

259

149

407

Seertall i tusen. Hentet fra NRK 19.10.2020.