Norsk Filmforbund varslet tidligere denne uken en mulig storstreik for flere hundre tv-medarbeidere. Partene sitter nå og forhandler hos Riksmekleren og har frist på seg til midnatt fredag for å bli enige. 

Dersom partene Norsk Filmforbund og Virke Produsentforeningen ikke blir enige, vil flere av høstens store tv-produksjoner bli rammet, som «Stjernekamp», «Skal vi danse», «Farmen» og «Heimebane», samt flere andre norske dramaserier og underholdningsprogrammer. 

- Vi er rimelig godt forberedt, men håper i det lengste at man kommer til enighet, sier eksternsjef Petter Wallace i NRK til Kampanje.

Lørdag er det allerede klart for episode to av storsatsingen «Stjernekamp» som produseres av Monster på oppdrag fra NRK. Monster er et av Norges største tv-produksjonsselskap som sysselsetter mange av tv- og filmmedarbeiderne som kan bli tatt ut i streik. 

- Utfordringen er at vi på nåværende tidspunkt naturlig nok ikke har full oversikt over hvor mye vårt innhold blir rammet. Den store taperen hvis man ikke oppnår enighet er ikke partene, men publikum, sier Wallace.

Verken Norsk Filmforbuind eller Virke Produsentforeningen ønsker å kommentere saken så lenge meklingen pågår. 

Hvis partene ikke kommer til enighet vil forbundet ta ut 530 medlemmer i streik.

- Vårt mål er ikke streik, men hvis motparten ikke tar innover seg alvoret i situasjonen vil vi vurdere streik. Men vi håper vi skal klare å unngå det, sa daglig leder i Filmforbundet Even Stormyhr til Kampanje tidligere denne uken. 

Det var rett før sommeren at partene gikk i brudd i forhandlingen og da er det standard prosedyre å gå til mekling.

Les mer om bakgrunnen for tv-streiken her: Fare for tv-streik - «Stjernekamp», «Skal vi danse» og «Farmen» kan bli rammet