Etter mer enn 15 år på lista, kunngjorde Thomas Numme og Harald Rønneberg at vårens sesong av «Senkveld med Thomas og Harald» ville bli deres siste. Nå står nye krefter klare til å overta både foran og bak kamera. Nå er det klart at Stian Blipp og Helene Olafsen blir de nye programlederne. «Senkveld med Stian og Helene» får premiere på TV 2 til høsten.

Samtidig er det klart at The Oslo Company overtar produksjonen av programmet, som de siste tre årene har blitt produsert av Numme og Rønnebergs eget selskap, Plan-B. De tok over jobben fra Monster Entertainment i januar 2015.

Bak The Oslo Company står tidligere reklamebyråsjef Christian Steen og Trond Kvernstrøm, som har bakgrunn både fra TV 2 og fra Monster Entertianment.

- Viktig prestisjeoppdrag for oss
- Sammen med TV 2 ønsker vi fortsette med å levere god stemning på fredagskveldene og magiske «Senkveld»-øyeblikk, sier Steen til Kampanje.

- Hvor stort er dette oppdraget for The Oslo Company?

- Dette er selvsagt et stort og viktig prestisjeoppdrag for oss. Det innebærer at vi har fått flere gode kollegaer og nye kreative resurser. Og så får vi en spennende hverdag fylt med tempo og kule utfordringer. 

- Får dere frie tøyler eller må dere følge malen som ble satt av Plan B og Monster?

- «Senkveld» er et etablert og meget godt likt konsept.  Og som alle andre merkevarer så må det forvaltes på en måte som ivaretar arven, samtidig som man hele tiden tilfører vitalitet. 

- Din kollega Trond Kvernstrøm jobbet med «Senkveld» i både Monster og TV 2-tiden. Hva slags forhold har du til programmet?

-Mitt forhold til «Senkveld» er todelt, profesjonelt har «Senkveld» alltid vært en hoffleverandør for å bygge sterke norske merkevarer. Privat har «Senkveld» vært den perfekte avslutningen på en krevende arbeidsuke, sier Steen til Kampanje. 

Blipp: - Ikke lett for oss jyplingene som tar over
Stian Blipp har ledet flere TV 2-programmet. Etter å ha startet karrieren sin i radio har han på TV 2 ledet «Norske Talenter», «Idol» og «Mitt Dansecrew». De to siste årene hatt sitt eget talkshow, «Stian Blipp Show».

- Jeg må få berømme, fra bunnen av mitt hjerte, hvor ufattelig imponerende jobb Thomas og Harald har gjort. I 15 år har de gledet, underholdt og frydet det norske folk.  Både Helene og jeg så på gutta da vi var bare tenåringer og det å få lov til å bringe videre denne tradisjonen nå er absolutt helt uvirkelig. Gutta gir seg på topp, de har vært sylskarpe denne siste sesongen og de gjør det ikke lett for oss jyplingene som tar over, sier Stian Blipp i en pressemelding fra TV 2.

- Vi tar på oss denne oppgaven med den aller aller aller største ydmykhet og håper at vi kan gjøre oss fortjent til plassen i sesongene som kommer. Vi kan med hånden på hjertet love at vi skal gjøre vårt beste for at fredagskvelden og senkveld fremdeles skal være et fantastisk varmt, morsomt og trygt sted å være. Herregud som vi gleder oss! sier Blipp.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Skal lage talkshow:

Christian Steen og Trond Kvernstrøm overtar produksjonen av Senkveld.

Olafsen: - Har vokst opp med «Senkveld»
Tidligere snowboarder Helene Olafsen har rukket å markere seg på tv-skjermen. Hun ledet «Idrettsgallaen» sammen med Atle Pettersen i januar, og var reporter og ekspert for Discovery under OL i Pyeongchang. I 2017 kom hun på andreplass i «Mestrenes Mester» og vant «Skal vi danse». Nå ser hun fram til å gjøre «Senkveld» sammen med Stian:

- Jeg gleder meg veldig til å jobbe med «Senkveld»! Jeg har vokst opp med «Senkveld» og brukt veldig mange fredagskvelder foran tv-en. Jeg har stor respekt for den jobben Thomas og Harald har gjort, og det er med skrekkblandet fryd jeg går inn i dette. Men utfordringen trigger meg, og nå ser jeg fram til å vokse med rollen, sier Helene.

Numme og Rønneberg krysser fingrene
«Senkveld»- veteranene ønsker etterfølgerne lykke til. 

- Vi er veldig glade for at det er Stian og Helene som skal overta etter oss. Stian er på mange måter et naturlig valg, en fin og flott fyr som kan underholde det norske folk! Og så er det ekstra stas at Helene Olafsen er med. Vi har jo sett at Helene kan mer enn å stå raskt på snowboard, hun er et stort tv-talent som vi vet det blir spennende å følge med på, sier Thomas Numme. 

- Vi må bare gratulere Helene og Stian med Verdens Beste Jobb! Vi har fått lov til å holde på i denne lekegrinda i femten år - nå gleder vi oss til å se på hva de finner på til høsten. Det er en spennende og trivelig duo med mye talent og underholdningsglede jeg er sikker på vil skape mange herlige tv-øyeblikk fremover. Jeg skal i hvertfall benke meg foran tv-en med cola og sjokkis, sier Harald J. Rønneberg. 

TV 2: - Blant Norges beste programledere
Programredaktør Jarle Nakken i TV 2 lover at seerne vil kjenne igjen «Senkveld», men at de nye programlederne vil sette sitt preg på programmet:

 -  De er to spennende talenter og er blant Norges beste programledere, og det er stor entusiasme hos begge med tanke på den forestående oppgaven. Vi har alle vært klar over at tiden en gang ville komme når Thomas og Harald ønsket å få helgefri. Det at de to har samlet folket hver fredagskveld i 15 år kunne vel ingen forestille seg den dagen de startet. Nå bygger vi for fremtiden og hele puslespillet er ennå ikke satt, men Stian og Helene vil utgjøre ryggraden i det som blir TV 2s nye store fredagssatsing,  sier programredaktør Jarle Nakken.

Det er ikke første gang programmet bytter programledere. Fra 2001 til 2002 het programmet «Senkveld med HC og Tommy».  Gjennom 30 sesonger og 435 programmer har Thomas Numme og Harald Rønneberg vært fast post for mange norske tv-seere.

Les også:  Snart slutt for «Senkveld med Thomas og Harald»

Les også:  PFU hudfletter TV 2 og Senkveld: - Det gjør meg trist at det er gått så langt

Ga seg:

I 435 programmer ledet Thomas Numme og Harald Rønneberg talkshowet på TV 2.