Cristina Moreno (45) blir ny sjef i XXL etter Stine Trygg-Hauger som slutten i varekjeden rett før jul. Moreno er i dag ansvarlig for butikkopplevelser i XXL og sitter i den norske ledergruppen. Hun overtar som administrerende direktør etter Trygg-Hauger i mars.

- Cristina representerer kontinuitet og kjenner XXL-konseptet bedre enn noen. Hun legger listen høyt, og er i tillegg god til å få jobben gjort. Hun er også en leder som tar godt vare på folkene sine. Jeg er veldig glad for at hun nok en gang har takket ja til nye og spennende utfordringer hos oss, sier fungerende konsernsjef Stein Eriksen i XXL, i en melding.

Moreno har lang fartstid i XXL-konsernet. Da XXL åpnet det første varehuset på NAF-huset i Oslo sentrum i 2001 ble hun hentet inn som avdelingsleder til avdelingen «Tekstil/Sko». Tre år senere ble hun forfremmet til varehussjef.

Siden har hun hatt en rekke lederroller i konsernet, blant annet som driftssjef, kjededirektør og konseptsjef. Hun sitter dessuten i styret i XXL som ansattrepresentant, et verv hun har hatt de siste to årene.

- De som kjenner meg vet at jeg er en retailnerd. Jeg brenner for faget og varehusene, og synes at det er gøy å være på jobb i XXL. Jeg ser frem til å jobbe enda tettere med varehusene og driftsorganisasjonen vår i Norge, sier Cristina Moreno.

XXL-konsernet har varehus i Norge, Sverige, Finland og Østerrike og hadde en omsetning på cirka ti milliarder kroner i 2021, men i fjor ble det tøffere. Rett før jul måte sportskjeden komme med et resultatvarsel for fjerde kvartal og selskapet har også vært nødt til å hente en halv milliard kroner for å betjene lån.  Som Kampanje også har skrevet flere ganger har det vært hyppige utskiftninger på markedssiden i lang tid.

- Vi legger ikke skjul på at markedet har vært tøft det siste halvåret, både for sportsbransjen og store deler av varehandelen. Det kommer til å være tøft en stund fremover også. Når det er sagt, så tror jeg at XXL-konseptet skal stå seg godt i denne konkurransen. Vi skal bruke erfaringen vår gjennom 20 år til å vinne kunden med kjente merkevarer og de laveste prisene, sier Moreno i meldingen XXL sendte ut tirsdag.

Les også: Flere XXL-topper forsvinner ut døren: - Det er ikke slik vi ønsker å ha det