Nasjonaldagen nærmer seg med stormskritt, og i forrige uke lanserte Diplom-Is igjen sin bunadskampanje, som har treårsjubileum i år. Det er byrået Pol som står bak kampanjen. 

- Vi inngikk et samarbeid med Heimen Husflid for tre år siden, om å pynte Krone-isen med noe av det stolteste vi har knyttet til nasjonaldagen, nemlig bundaden. Vi vet jo at det spises mye is på 17. mai, og da spesielt Krone-is, sier markedssjef Marianne Grøtte i Diplom-Is til Kampanje. 

Se en av kampanjevideoene nederst i saken. 

- Dette er en kampanje som har vist seg å engasjere. Flere og flere blir bevisst på å velge en Krone-is som matcher bunaden de har på seg, fortsetter hun. 

Grøtte forteller at kampanjen ble «kicket i gang» med en sosiale medier-konkurranse der deltagerne kan vinne en bunad. Etter kun to dager hadde konkurranse-innlegget fått over 20.000 kommentarer. Kampanjen kjøres på Youtube, Instagram og Facebook.  

- Vi ser at det er et veldig høyt engasjement i sosiale medier, så når går vi videre rundt i media med denne kampanjen og viser frem de flotte bunadene, sier hun. 

- Det er utrolig gøy. Etter beste evne prøver vi også å pynte i butikk, slik at samtlige skal få med seg denne kampanjen, legger hun til. 

Les også: Hennig-Olsen kaster seg på på korona-trend: - Dette skal hele Norge få med seg

Solgte mindre småis, men flere pakker
- Hvilke forventninger har dere til 17. mai og til salget av Krone-is?

- Vi håper at årets bunadskampanje vil engasjere like mye som de tidligere årene. Uansett om det er godt eller dårlig vær, så blir ikke 17. mai det samme uten is, sier Grøtte. 

- Hvordan gikk is-salget i fjor sommer?

- I snitt spises det ti millioner stykker Krone-is fra Diplom-Is i mai. Det som på generelt grunnlag har blitt preget av korona, er at det er færre salg av små is da folk er mindre på farten. Det er kjøpt mer flerpakker som er tatt med hjem, og det totale issalget har økt under koronaåret, sier hun. 

Uten å røpe noen konkrete salgstall, sier Grøtte at selv om koronakrisen satte et preg på fjorårets 17. mai, så opplevde de et godt iskremsalg. 

- Årets 17. mai blir nok også noe annerledes, men vi håper på et godt salg i år også, sier hun. 

- Har dere flere kampanjer dere kjører opp mot sommeren eller i sommer?

- Etter 17. mai fortsetter vi å vise frem de andre merkene våre som blant annet Royal, med fokus på bestselgeren Royal Trippel, nyheten Royal Trippel Sjokolade og Royal 0,5 serien, sier Grøtte og fortsetter: 

- Og sist, men ikke minst, så har vi «årets nyheter», og i år er Drillo-isen klassikeren vi har valgt å hente tilbake. I fjor relanserte vi Kræsj Pink og opplevde en stor interesse rundt retro-isen. 

Ruller ut ny logo gradvis
I desember i fjor skrev Kampanje om at Diplom-Is fikk et nytt visuelt design og ny logo, etter å ha hatt inuitt-jenta «Eskimonika» som sin logo siden 1936. Markeds- og produktutviklingsdirektør Anne Borgen Sturød la da ikke skjul på at de ønsket å  å fjerne assosiasjonene til urfolk fra logoen.

- Det var ikke der vi startet, men da vi først var i gang, var vi bevisste på at vi ville gjøre en endring på det også. Vi ønsker ikke å støte noen eller å bruke urfolk på den måten, sa hun da til Kampanje. 

- Vi har bevisst valgt en gradvis utrulling av den nye visuelle identiteten vår. Vi har fokus på sirkulære løsninger og reduksjon av vårt fotavtrykk, så vi vil bruke opp det vi har av eksisterende emballasje før vi trykker nytt, sier Grøtte.

Hun forteller at de også at lanserte nytt butikkmateriell i februar, og nye nettsider i mars. 

- Isbarene våre, som vi for eksempel har på Tusenfryd og Hundefossen, vil også få ny drakt når de åpner for sesongen, legger hun til. 

Her kan du se bunadskampen til Diplom-Is.