Publisher Amund Djuve i Dagens Næringsliv fortsetter å ansette nye ledere i mediehuset. Nylig ble Ingeborg Volan hentet fra Adresseavisen og Fredrik Loennecken fra Schibsted.

Nå er det klart at Andreas Wangensten Hatlevik (44) er ansatt som kommersiell sjef i Dagens Næringslivs innholdsbyrå DNX. Hatlevik er en av gründerne av YouTube-selskapet Nordic Screens, og tidligere programredaktør i TV 2. Han har også erfaring fra konsulentselskapet Accenture. Hatlevik var med og grunnla Nordic Screens for fire år siden.

- Det har vært en eventyrlig reise å bidra til oppbyggingen av Nordic Screens sammen med flinke kollegaer. Etter snart fire år er selskapet i en veldig bra posisjon i et modent marked, og jeg forlater det i trygg forvisning om videre vekst med et sterkt lag om bord. Nå gleder jeg meg til en meget spennende rolle i et mediehus med utrolig interessante ambisjoner. DN og DNX skaper og vil skape stor verdi for norsk næringsliv, og sammen med dyktige medarbeidere ser jeg frem til å bidra til dette, sier Hatlevik.

- Søkte du på jobben uoppfordret eller ble du bedt om å søke?

- Jeg ble bedt om å søke på DN-jobben. Det var hodejegere inne i bildet, sier Hatlevik til Kampanje. 

Han forteller til Kampanje at han beholder sin ti prosent store aksjepost i Nordic Screens inntil videre.

Les også: Ny DN-redaktør: - Der det finnes publikum, finnes det penger

Les også: Schibsted-leder blir ny DN-direktør

- Tilfører uvurderlig kompetanse
Daglig leder og medgründer i Nordic Screens, Nils Ketil Andresen, ønsker Hatlevik lykke til.

- Vi i Nordic Screens ønsker Andreas lykke til videre til i DN. Han vil alltid være en del av Nordic Screens familie og våre veier vil helt sikkert krysses igjen, sier Andresen.

I DNX får Hatlevik et spesielt ansvar for rådgivning og kunderelasjoner. Han går inn i ledelsen sammen med tidligere journalist, redaktør og forretningsutvikler Siri Skaalmo. Hun ble i fjor rekruttert internt i DN for å bygge opp innholdsbyrået DNX.

- Andreas vil tilføre DNX, men også hele DN, uvurderlig kompetanse innen
konseptutvikling, video og hvordan nå de unge mediekonsumentene. Han besitter også solid forståelse av norsk næringsliv og ikke minst har han selv vært med å bygge opp en bedrift fra grunnen av, noe som vil komme godt med i det videre arbeidet med å bygge opp DNX, sier kommersiell direktør i Dagens Næringsliv, Ole Johan Sjaastad i en pressemelding.

Nølte med å satse på innholdsmarkedsføring
DNs digitale inntekter vokste i fjerde kvartal i fjor, mye takket være satsingen på innholdsmarkedsføring, kjent under navnet DNX. Så sent som i 2015 var DN og ledelsen kritiske og skeptiske til mediehusenes omfavnelse av innholdsmarkedsføring. 

- Vi er skeptisk til alt som kan forveksle redaksjonelt innhold med reklame, sa Sjaastad til NRK.

Les også: Content Marketing i sju av åtte storaviser

 Les også: DN var skeptisk til innholdsmarkedsføring - nå strømmer pengene inn

- Når jeg ser hvor bra de gjør det, og hvor gode produkter de leverer, er det lett å svare at dette burde vi begynt med tidligere, sa DN-sjef Amund Djuve til Kampanje nylig.

Seks ansatte med journalistisk bakgrunn
DNX lager innholdsmarkedsføring innen såkalt business-to-business-kommunikasjon, og tilbyr merkevarebygging av attraktive arbeidsplasser og generell merkevarebygging.

- Vi opplever høy etterspørsel etter innhold og konsepter som er tett på næringslivet, og spesielt innhold av høy kvalitet som står ut i mengden. Det er derfor veldig bra å få på plass Andreas med erfaring fra å bygge større konsepter. Ikke minst gleder vi oss til å få ta del i hans erfaring med video, sosiale medier og målrettet jobbing mot unge, sier Siri Skaalmo.

DNX ansetter stadig nye folk, og er blant annet i ferd med å få på plass et lite teknologi-team. De øvrige seks ansatte har alle journalistisk bakgrunn fra DN og andre norske mediehus og innholdsmiljøer.