Veterinærforeningen mener DNB svekker dyrevelferden med sin reklamekampanje for nødnummer for dyr. Det midlertidige nødnummeret er nå fjernet fra reklamene for ordningen

- Det midlertidige nummeret blir nå ikke kommunisert i påvente av at vi skal gjøre endringer etter innspill fra Veterinærforeningen, sier Vidar Korsberg Dalsbø, kommunikasjonsrådgiver i DNB, til NTB.

Fortsetter kampanjen
Han presiseres at selve kampanjen ikke er satt på vent, slik NTB tidligere meldte.

DNB kommer nå til å koble nødnummeret opp til den døgnåpne kommunale vakttjenesten der innringere settes over til veterinærer på akuttvakt.

- Vi syntes det var en god idé og er i gang med arbeidet, sier Dalsbø om endringsforslaget fra Veterinærforeningen.

- Spiller på frykt
DNB Forsikring har startet en kampanje for å få etablert 114 som nødnummer man kan ringe om man har et skadd dyr.
Samtidig har forsikringsselskapet, som også selger dyreforsikringer, opprettet et midlertidig, åttesifret telefonnummer man kan ringe for å bli satt over til nærmeste veterinær med akuttvakt. Veterinærforeningen har rettet krass kritikk mot DNBs kampanje.

 

– DNB spiller på frykt og forsøker å så tvil om hva slags hjelp dyr i Norge får kun for å selge forsikringer. Banken bryter ned et lovfestet system som fungerer, sa president Torill Moseng på foreningens nettsider forrige uke.

Blant dem som har reagert på kampanjen, er stortingsrepresentant Geir Pollestad (Sp). Han har spurt næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) om han syns det er ønskelig at selskaper der staten er eier, engasjerer seg i «generelle politiske saker». Etablering av et nytt nødnummer krever både et vedtak og bevilgninger, påpeker han i et skriftlig spørsmål til statsråden.

Les også: Sp-politiker reagerer på DNBs nødnummer for dyr

Les også: DNB vil kapre dyrevennene

Røe Isaksen har imidlertid svart at selskapene selv må vurdere hva det er naturlig å engasjere seg i og hvordan.

Veterinærforeningen fastslår blant annet at det er urealistisk at norske myndigheter vil tillate at 114 benyttes til en nasjonal nødtelefon for dyr. Nummeret er sperret fordi det er risiko for feiloppringing til nødetatene.