En markedsundersøkelse som DNB nylig har fått gjennomført, viser at ni av ti ikke vet hvor de skal henvende seg hvis et kjæledyr er i nød. Ifølge markedsdirektør Aina Lemoen Lunde i DNB har 800.000 nordmenn vært i situasjoner hvor de gjerne skulle meldt fra, men ikke fått gjort det fordi de ikke vet hvem de skal kontakte. Som ledd i en ny kampanje der banken lanserer forsikring av kjæledyr, har DNB tatt til orde for å opprette et eget nødnummer for dyr.
- Hvis du er uheldig og kjører på en katt, hvem ringer du da? Den lokale veterinæren, politiet, Mattilsynet, Viltnemda, kommunen eller den lokale dyrebeskyttelsen? Vi gjør dette for å hjelpe alle dyrekjære nordmenn. Og gjennom det tror vi at vi også kan få flere kunder. I tillegg er det lønnsomt å ta godt vare på dem du forsikrer, både for forsikringstaker, forsikringsselskap – og forsikringsobjekt – i dette tilfellet de firbeinte, sier Lemoen Lunde til Kampanje.
Og i påvente av et reellt nødnummer har banken opprettet et midlertidig døgnåpent nummer hvor man blir satt over til øyeblikkelig veiledning. Nummeret er et prøveprosjekt frem til et fast nummer som 114 kommer på plass.
- Selv om vi på sikt håper å få innført 114, ville vi ikke bare vente på en løsning - så i mellomtiden har vi opprettet et midlertidig og landsdekkende nummer alle kan ringe for hjelp, forklarer Seksjonsleder Marketing i DNB, Mette Olsen.
Se filmen her (Artikkelen fortsetter under filmen):
Samarbeider med dyre-organisasjoner
Kampanjen startet i dag, fredag, og kundeansvarlig Kristina Skogen i Try reklamebyrå bekrefter at nødnummer-kampanjen er høyst reell.
- Ja vi samarbeider med ulike organisasjoner for utviklingen av et nødnummer og dets funksjoner. Vi har inngått samarbeid med Dyrevernalliansen, sier Skogen til Kampanje.
I den nye reklamefilmen spilles alle hovedrollene av dyr – hovedsakelig hunder og katter.
- Var det noen utfordringer knyttet til innspillingen av filmen?
- Vi var veldig heldig med dyrecasten vår! De var eksepsjonelt profesjonelle. Eller, det blir litt løgn. Hundene var profesjonelle. Kattene var.. katter. Vi tror ikke noen noengang har fått en katt til å følge regi, sier hun.
I tillegg til tv-reklamen vil det bli en film tilpasset til Snapchat – inkludert filter, og også andre sosiale medier, samt VGTV.
- Hvor mye har kampanjen kostet?
- Kampanjen er i samme størrelsesorden som tilsvarende kampanjer vi har kjørt på forsikring, der vi ønsker å jobbe parallelt både taktisk og på posisjonsnivå, sier Aina Lemoen Lunde i DNB.
Det var Try reklamebyrå som kom på ideen om dyrenes eget nødnummer.
- For å sette 114 på dagsorden, har vi også satt i gang en nasjonal underskriftskampanje som dyrene selv kan signere med potene sine. Dyrene kan enten møte opp på en av flere potestands rundt om i Norge og gi et fysisk poteavtrykk, eller de kan få eierne sine til å enkelt ta et bilde av poten sin og poste det med #jatil114 på Instagram. Alle digitale og analoge signaturer vil bli samlet i en protokoll, og noen utvalgte firbente dyrerepresentanter vil overlevere denne personlig til de som bestemmer, sier det kreative teamet Caroline Riis og Eirik Sørensen i Try i en melding.
En artig detalj er at det i lydsporet til filmen er lagt inn lyder på en frekvens kun hunder kan høre - slik at de kanskje reagerer litt ekstra hjemme i stua når filmen for 114 ruller på skjermen.
Produksjonsbyrå har vært Tangrystan, mens Apt også har vært deltakende i kampanjen.
Kommentér