Influencerbyrået Team Tomorrow har allerede doblet staben siden oppstarten i februar i år. Byrået, som kun tar på deg de grønneste oppdragene, ble startet opp av vegetarprofil og forfatter Hanne-Lene Dahlgren og tidligere medierådgiver Nikolai Kaatorp Mathisen men har få måneder etter lansering økt til fire ansatte.
I Team Tomorrow skal alle samarbeid profilene gjør, inspirere og engasjere forbrukere til en mer bærekraftig livsstil.
- Vi merker stor etterspørsel på våre influencere fra kommersielle aktører. Det er forespørsler på alt fra kampanjenivå til mer langsiktige samarbeid der teamet og profilen tar del i selskapets bærekraftstrategi. Dette er både utfordrende og tidkrevende, så endelig har vi fått bredere kompetanse til selskapet, forteller daglig leder og medgründer Mathisen til Kampanje.
Selskapet har allerede signert nærmere 20 influencere der noen av de mest kjente er Emilie Voe Nereng, Karen Elene «Fattig Student» Thorsen, Maria «@Psyktdeg» Abrahamsen og Sandra Lyng. Felles for dem alle er at de vil være med å snu «bruk og kast»-samfunnet til «ta vare på»-samfunnet.
- Det handler ikke om at vi i Team Tomorrow er perfekte forbrukere, som alle andre er vi også på leting etter de gode svarene som bidrar til en planet i bedre balanse. Det handler om å bruke stemmen vår til noe som er bra for både profil og planet, sier Mathisen.
- Norges råeste kommunikatører
De to nye ansatte er Vibeke Klemetsen som starter opp som prosjektleder og bookingansvarlig i tillegg til å bli profil i selskapet. Også Klemetsen sier hun «lar seg inspirere av å kunne bruke påvirkningen til å få samfunnet grønnere.»
- Jeg vil bruke min stemme til å gjøre en mer bærekraftig livsstil attraktiv, tilgjengelig og ikke minst bidra til at flere av Norges råeste kommunikatører får den støtten de trenger for å kunne snakke med folka der ute om de viktige tingene vi må gjøre fremover, forteller Klemetsen.
I tillegg tiltrådte nylig Emma Martine Lillemo også selskapet som operasjonell sjef. Hun har jobbet de siste seks årene i gjenbruksappen Tise og kommer inn med kompetanse på både digital makredsføring, prosjektledelse og bærekraft.
- Jeg synes at influencerbransjen og bærekraft er en veldig spennende kombinasjon og ikke minst en stor utfordring. Det er enormt potensiale i kraften av influencere, og ved å samles om tydelige standarder kan vi endre veivalg for en hel generasjon unge mennesker, det er utrolig motiverende, sier Lillemo.
Takker nei til million-oppdrag
Bærekraftsjef, medgründer og matinfluenser Hanne-Lene Dahlgren mener studier viser at «influencermarkedsføring har mer påvirkning enn markedet kanskje har fått med seg» og at «over 60 prosent av de unge stoler nemlig mer på influensere enn egne venner og familie.»
- Det er ikke så rart. En influenser ser du kanskje mange ganger i uken, du får med deg alt de gjør, hva de mener om ulike produkter, du kjenner humoren deres, og ikke minst stilen deres. I tillegg er de ofte eksperter innen sine felt, som gir høyere troverdighet for deres anbefalinger. Det er den troverdigheten vi skal forvalte og bruke fornuftig. Markedet har respondert over all forventning, sier hun.
Hvor stor omsetning byrået sikter mot i år vil ikke Mathisen svare på ennå, utover å fortelle at de hittil har sagt nei til omtrent fire millioner kroner i samarbeidshenvendelser «fra merkevarer som ikke har grønt nok mel i posen.»
- Vi visste at vi var inne på noe, men at markedet skulle respondere så godt på kort tid, det kunne vi ikke forutse. Jeg har ikke sittet nede siden februar, men jeg liker jo at det er fart også, sier daglig leder og medgründer Nikolai Mathisen.
Kommentér