Mens svenske tv-annonsører satte kaffen i halsen da TV3-eier Modern Times Group gikk ut med sin prisoppgang på nesten 20 prosent, ligger det ikke an til noen større prisvekst på det norske tv-markedet  neste år.

Les også: - Ingen signaler på prisvekst i tv-markedet

Etter det Kampanje kjenner til kommer verken TV 2 eller TVNorge-eier SBS Discovery til å øke prisene på tv-reklamen neste år utover den generelle konsumprisindeksen. 

- Vi har ingen planer om å sette opp prisene for neste år.  Det er det som ligger i våre planer for neste år, sier kommersiell direktør Bjørn Solvang i SBS Discovery til Kampanje.

, sier kommersiell direktør Bjørn Solvang i SBS Discovery til Kampanje.

Solvang stilte tidligere i uken i en debatt om det norske reklamemarkedet i regi av Kampanje og IRM. Det var der Solvang første gang kunne berolige norske tv-annonsører med at det ikke kommer noen «svensk korreksjon»  på det norske markedet.

- Det norske og det svenske markedet fungerer veldig forskjellig. I Sverige har det vært en utfordring med fall i tv-seingen også har de justert prisene for lite tidligere, sier han.  

Det eneste som eventuelt kan få Solvang og SBS Discovery til å endre på prisingen av tv-seerne for neste år,  er TV 2. Dersom TV 2 skulle gjøre større endringer i sine prislister for neste år vil det få konsekvenser for SBS Discovery.

- Setter TV 2 opp prisene kraftig, setter vi oss ned og tenker på nytt, sier han.

Da Kampanje snakket med salgsdirektør Bjørn Gunnar Rosvoll i TV 2 Gruppen tidligere denne uken, var det lite som tydet på at det lå an til å en større prisoppgang for neste år.  Men Rosvoll ønsket ikke da å gå ut med sine endelige prisjusteringer for 2015.

Seermessig har 2014 gitt de kommersielle tv-kanalene god uttelling og denne har både TV 2 og SBS Discovery levert sterke seertall. I tv-markedet kan det utrolig nok være et problem.  For de kommersielle tv-kanalene har i år hatt langt flere tv-seere enn de har klart å selge til annonsøren. Seere man ikke får solgt til annonsører kalles overkapasitet og er ikke god butikk. I tv-bransjen snakker man da «om å fyre for kråkene».

- Har tv-kanalene fyrt for kråkene i høst?

- Ja, det kan du godt si. Har man ledig kapasitet så har man fyrt litt for kråkene. Men du kan jo også se på det på en litt annen måte. En kan jo også kalle det en investering i kunden. Det gjør ikke noe at de som kjøper reklame på tv mottar litt ekstra som takk for lange og gode kundeforhold, sier Solvang.

- Burde ikke overkapasiteten i høst tale for en prisnedgang på tv neste år?

- Det kommer an på hva en forventer av etterspørsel på tv. Vi tror den kommer til å øke neste år, sier Solvang.

Da analyseinstituttet IRM la frem sine prognoser for neste år kom det frem at det forventes en vekst i tv-annonseringene på en prosent neste år. Totalt så ligger det norske tv-markedet på rundt fire milliarder kroner.

Les også: - Mørke skyer på reklamehimmelen