Høsten er en viktig tid for langt de fleste annonsører. Mediekjøp er som oftest den overlegent største kostnaden på et marketingbudsjett, og denne høsten må partene også ta med stadig skiftende medietrender i betraktningen.
I siste nummer av Kampanje magasin har vi sett nærmere på «de vanskelige årsforhandlingene», og her vil du også få de beste tipsene til en vellykket årsforhandling!
Les tipsene fra bransjetopper som Oddbjørn Tønder i Mindshare, Haakon Dahl i Kitchen, Marianne Einarsen i NSB, styreleder i Anfo, Arve Heltne og direktør Helle Thorkildsen i Carat.
Her kan du lese hele saken digitalt!
– Vær godt forberedt, med tydelig definerte mål, en klar strategi og gjennomtenkte begrunnelser. Ha tenkt gjennom alternative planer dersom du ikke er fornøyd med utfallet av forhandlingene. Kommunikasjonsplanen henger sjelden på en tittel eller en kanal. Involver de mest sentrale mediene tidlig, sørg for eierskap og involvering, sier Oddbjørn Tønder, administrerende direktør i Mindshare, til Kampanje magasin.
Knallharde forhandlinger
Bransjetoppene Kampanje har snakket med varsler ellers knalltøffe forhandlinger når årsforhandlingene tar til i neste måned, men det er også et høydepunkt for mange annonsører.
– Jeg synes det er veldig morsomt å møte tv-kanalene en gang i året og høre hva de tenker og planlegger. Det er et lite høydepunkt jobbmessig ja, sier markedsdirektør Arne Lambech i Nordea til Kampanje magasin.
Ydmyke tv-selgere
Men i år er storannonsøren forberedt på å møte flere tv-selgere av det ydmyke slaget. Lambech viser til fall i tv-seeingen og mener dette bør påvirke pris og tilbud til annonsørene.
– I fjor følte vi at mange av tv-kanalene var knallharde i forhandlingene og ga ikke så mye. Nå kan det hende de er nødt til å ta innover seg at tv-seeingen er fallende. Det må påvirke prisstrukturen. Dette kommer vi til å ta med oss i forhandlingene i oktober, sier Lambech.
Les også hvordan Nordea fordeler markedskronene i 2008 i Kampanje magasin!
I Kampanje magasin kan du også lese hvordan reklamebransjen, mediebyråbransjen og annonsørbransjen ville fordelt 30 millioner kroner i forbindelse med en tenkt lansering av en ny, norsk el-bil.
Kommentér