Navn og alder: Kristin Brimi, 43 år

Stilling: Digital direktør i Mediacom

Årets ferie: Vi har allerede vært på jentetur på Kypros og etter det har det bare vært deilige hagedager hjemme. Men ikke bare-bare det, altså.

Den perfekte sommermaten: All slags grillmat. Norske reker. Spanske skinker. Franske oster. Og Prosecco, såklart.

- Hvordan er temperaturen og samarbeidsklimaet mellom annonsører og mediebyråer etter vårens debatt om de programmatiske reklamekjøpene?

- Jeg opplever at samarbeidet har vært godt hele veien. Vi har alltid vært opptatte av dialog, transparens og åpenhet med kundene så det var ikke helt lett å kjenne seg igjen i debatten. På generelt grunnlag håper jeg at debatten ikke har skapt unødig usikkerhet hos annonsørene men at den faktisk har bidratt til å øke forståelsen og kunnskapen om programmatiske kjøp.

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden?

- Da fikk jeg lyst å invitere kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen for å diskutere hvordan vi kan tilpasse utdanningen i grunnskolen for å møte fremtiden. Så bør jeg nok invitere medieminister Linda Hofstad Helland, for hun trenger jeg rett og slett å bli bedre kjent med. Og så Alex Rosén – bare for å sette stemningen. Synes det hadde vært innmari hyggelig om alle kunne komme hjem til meg.

- Økt terrorfare, fall i oljeinntektene til Norge og nå Brexit. Noen gode tips for å unngå å bekymre seg i hjel i sommer?

- Med alt det grusomme som skjer i verden synes jeg det er viktig å også vende blikket hjemover, investere i ekstra mye tid med familie og venner og fokusere på - og glede seg over - de nære tingene. Det gir trygghet.

- Hvem eller hva irriterer deg aller mest i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen?

- Jeg irriterer meg litt over de som deltar i debatten – bare for å delta – uten å bringe debatten videre.

- Hvilken app klarer ikke du deg uten?

- NSB, så jeg rekker toget. Google Maps, siden jeg har elendig retningssans. Og Facebook, selv om jeg ikke liker å innrømme det. Pokèmon Go er lastet ned men den klarer jeg meg fint uten ennå.

- Frykter du at roboter og automatisering vil ta fra deg jobben din?

- He he, nei, ikke det hele tatt. Automatiseringen vi opplever med programmatiske kjøp krever fortsatt både hoder og hender – vi bruker dem bare litt annerledes. Tradisjonelle mediekjøp på digitale flater har vært – og er – utrolig tungvint og manuelt. Vi bruker enorme ressurser på prosesser og oppgaver i forkant av et mediekjøp som nå forenkles med automatisering. Nå bruker vi i stedet mer tid på å optimalisere og påvirke kampanjer og inntar derfor mye større kontroll over å drive frem gode resultater. Dette krever kunnskap om kommunikasjon og markedet – og det styres verken av algoritmer eller roboter.

- Hvilket terningkast gir du medieminister Linda Hofstad Helleland?

- Kan jeg svare på det etter middagen hjemme hos meg?

- Er du for eller mot at staten skal finansiere nyheter på TV 2?

- Det er viktig at vi har sterke leverandører av nyheter på norske TV-skjermer, vi trenger mangfoldet og konkurransen. Men om det er riktig at staten skal inn med støtte som tilsvarer omtrent det samme som den totale pressestøtten, stiller jeg meg tvilende til. Vanskelig spørsmål men det blir nok mot.

- Hvem tar OL-gull for Norge under sommer-OL i Rio de Janeiro?

- Det må bli Håndballjentene. Og Birgit Skarstein i roing under Paralympics. Jeg har hatt gleden av å treffe henne flere ganger og hun er rett og slett imponerende. Hun må være den sterkeste jeg vet om – på alle måter.

- Hvilken overskrift drømmer du om å se på Kampanje i høst?

- «Lær Kidza Koding blir endelig fag i grunnskolen»