Eira Lie Jor har jobbet i Dagbladet siden våren 2022, og har det siste året vært redaksjonssjef i avisen. Nå forlater hun Dagbladet å går inn i stilingen som nyhetssjef i Altinget, det melder avisen i en pressemelding. 

- Eiras kompetanse og erfaring er en perfekt match for Altinget i den fasen vi er i nå. Med henne som redaksjonelt nav vil vi kunne løfte nyhetsarbeidet vårt videre. Eira er også en kulturbygger og har et utpreget innovativt hode. Jeg er stolt over at Eira har sagt ja til å bli med på dette unike avisprosjektet, sier Veslemøy Østrem, sjefredaktør. 

Lie Jor har erfaring fra redaksjonelle lederjobber og har lang fartstid fra flere politiske redaksjoner. Hun har vært vaktsjef i Vårt Land og redaksjonssjef i Medier24. Før det jobbet hun som nyhetsjournalist i blant annet Dagsavisen og VG.

 I Altinget vil Lie Jor få ansvaret for Altinget Løvebakken, der politikkutviklingen på Stortinget og i partiene følges tett. Hun skal i tillegg jobbe tett med nisjeredaktører og politiske journalister. Hun blir også sjefredaktørens stedfortreder.

- Det føles litt rart å forlate så mange dyktige og fine folk i Dagbladet, men jeg gleder meg veldig til å være med på å bygge opp prosjektet Altinget i Norge. Politikken står i en tillitskrise og jeg er overbevist om at grundig og langsiktig journalistikk som følger politiske fagfelt og nisjer over tid, er helt avgjørende for å forstå og dekke utviklingen i politikken i Norge. Altinget trengs i det norske mediemangfoldet, og nå er det bare å brette opp ermene og bygge videre på det grunnlaget som er lagt, sier den nye nyhetssjefen.