Vålerenga kollapset i den andre av to kvalifiseringskamper mot Kristiansund. Hovedstadsklubben hadde sikret seg et godt utgangspunkt fra midtuken etter at de vant 2-0 i Nordmøre.

Men da det hele skulle avgjøres i Oslo søndag tapte Vålerenga med samme sifre for Kristiansund. Dermed gikk kampen til ekstraomganger. Da disse endte målløst ble det hele avgjort med straffesparkkonkurranse.

Den vant Kristiansund og dermed er det de som skal spille i Eliteserien 2024, mens Vålerenga må ta den tunge turen ned til Obos-ligaen, som er nest øverste nivå i Norge.

Kampen ble sendt på lineærkanalen TV 2 Sport 1 og strømmetjenesten TV 2 Play. Kampen hadde i gjennomsnitt 134.000 seere, men da det hele skulle avgjøres ble seertallet brått en god del høyere.

Kampen, som hadde avspark klokken 17.00, gikk som nevnt helt til straffesparkkonkurranse. Underveis i straffesparkkonkurransen var hele 341.000 seere innom sendingen.

I tillegg til fotballkampen viste TV 2 skiskyting denne helgen. Både fredag, lørdag og søndag sendte kanalen rennene fra Hochfilzen.

Det mest populære rennet fra herresiden var stafetten søndag formiddag. I snitt så 279.000 på rennet som hadde en seertopp på 333.000 seere.

Kvinnene hadde et noe høyere snitt på sin stafett. 334.000 seere så det rennet, som hadde en seertopp på 365.000 seere.