Etter overleveringen av rapporten «Det norske mediemangfoldet – en styrket mediepolitikk for borgerne» kunne kulturministeren fortelle at det ikke blir aktuelt å legge frem noe for Stortinget før sommeren.

- Dette krever en grundig høring med høringsfrist på tre måneder. Vi kommer til å jobbe med å legge det frem for Stortinget og mediepolitikken står høyt på dagsorden, men at det ikke kommer en stortingsmelding før sommeren er ganske opplagt, sier Helleland.

Les også: Slik vil Åmås forme Medie-Norge – vil øke mediestøtten med opp mot 850 mill.

Statsråden parerte videre elegant spørsmål om hva som ville komme til å skje ved et regjeringsskifte etter stortingsvalget i september.

- Jeg vil ikke bekrefte at det blir et regjeringsskifte.

Hun sier videre at hun vil takke takke utvalgets leder Knut Olav og resten av utvalgets leder for et grundig og godt arbeid. Jeg vet det har vært krevende og mindre krevende ble det ikke da jeg møtte der i fjor og la ytterligere byrder til jobben, sier Helleland og sikter til delutredning om kommersielle allmennkringkasting som hun ba om i fjor høst.

Hun mener rapporten gir politikerne «et veldig viktig kunnskapsgrunnlag» i det videre arbeidet med «å meisle ut en mediepolitikk for fremtiden».

- Det er store og viktige spørsmål som tas opp og som utvalget skriver, så handler det ikke bare om mediepolitikk og oss som publikum. Det handler om demokratipolitikk og noe som er mye større, sier hun.

Hun håper rapporten kan være innlegg i debatten som ruller om falske nyheter og «minne forbrukerne om at kvalitetsjournalstikk koster.»

Men om hun selv er villig til å betale for å støtte norske medier med ytterligere 850 millioner kroner utover de 7.7 milliardene hun allerede bruker i dag, er for tidlig å slå fast.

- Mangfoldsutvalget har ikke gått så langt med å prioritere pengebruken, men det er det vi politikere som skal, sier Helleland.