Da TV 2 lanserte Norges første rendyrkede humorkanal i mars i fjor, mente flere kritikere at det var lite nytt å le av blant repriser av amerikanske situasjonskomedier.

- Seks timer med TV 2 Humor minner ganske mye om den man har når man er syk, ligger på sofaen og ikke orker å gjøre annet enn å se på tv. Man er villig til å akseptere nesten hva som helst, skrev Dagbladet.

Les mer: Slår tilbake mot humorkritikk

Nå svarer TV 2 på tiltale med lanseringen av tre nye norske programmer i høst: «Sølvrekka», «Humornieu» og «Aktiv på dagtid». Sammen med «Krisemøte» danner de den norske humor-kvartetten på kanalen.

- Endelig er det klart for den norske humorsatsingen på TV 2 Humor! Dette har jeg gledet meg til helt siden jeg startet i TV 2 i fjor. Med tre splitter nye humorserier i tillegg til podcasten Krisemøte, kan seerne få være med og oppdage både nye talenter og helt ferske konsepter. De seks humortalentene i «Sølvrekka»,  drar til med treffende og befriende parodier på dagens tv-programmer, «Humornieu»-gjengen med Morten Ramm i spissen gir deg noe du garantert aldri har sett før, og Lars Berrums «Aktiv på dagtid» er en perle av et low-fi talkshow med sosial samvittighet, forteller humorsjef i TV 2, Alice Sommer.

- På TV 2 Humor skal det være mulig å leke seg innenfor friere rammer, og teste nye egenutviklede humorkonsepter. Vi er veldig stolte av disse nyskapningene og det talentene har fått til med små midler, men med stor kreativ frihet, forteller hun.

I «Sølvrekka» skal norske humortalenter harselere med andre tv-programmer. I «Aktiv på dagtid» skal ifølge hovedrolleinnehaver Lars Berrum være et lavterskeltilbud til andre folk som heller ikke har noe å gjøre på dagtid. Morten Ramm tar med seg komikerkollektivet «Humornieu» og den ferskeste moroa fra internett over til eget tv-program på kanalen.