Avisen Ukeavisen Ledelse har mistet opplag og annonseinntekter i flere år og fikk et kraftig fall i fjor. Da Stortinget åpnet for at nettaviser kunne få pressestøtte, kastet medieeier Magne Lerø seg rundt og lanserte nettavisen Dagens Perspektiv. Før lanseringen sørget Lerø for å overføre samtlige abonnenter av Ukeavisen Ledelse til den nye nettavisen, skriver Klassekampen.

- Nå får det briste eller bære. Så enkelt er det. Men for å få dette til, er vi helt avhengige av å få betydelig mer i pressestøtte, sier Lerø til Klassekampen.

Lerø overtok som eier av flere nisjeblader da Mentor Medier, som utgir Dagsavisen og Vårt Land, kastet kortene i 2013. Med på kjøpet fikk han nisjemediene Ukeavisen Ledelse, Kultmag, Økonomisk Rapport og nyhetsbrevet Mandag Morgen.I fjor sommer kjøpte han også dokumentarmagasinet Plot, som satt med et underskudd på åtte millioner kroner. Økonomisk Rapport ble lagt ned i 2013 mens Kultmag gikk inn i fjor. Magasinet Plot er i faresonen.

- Jeg vet ikke om papirutgaven av Plot kan reddes. Det avhenger av hvordan det går med det neste nummeret, som kommer ut til sommeren, sier Lerø til Klassekampen.

Les også: Legger ned Økonomisk Rapport

Les også: Lerø: - Jeg satser sparepengene