Det er influensermarkedsplass og teknologiselskap Inzpire.me som inngår samarbeid med Snapchat. Det melder selskapene i en pressemelding.

- Suksess med Snapchat-annonsering er fundert i godt og engasjerende innhold. Partnerskapet med inzpire.me vil gjøre det lettere for annonsører å samarbeide med små og store influensere på Snapchat i Norden, sier Steffen Rabben, salgssjef i Snapchat Nordic.

Inzpire.me blir Snapchats første nordiske API-partner.

- Inzpire.me har teknologi og lang erfaring i å fasilitere samarbeid mellom annonsører og influencere. Da vi utviklet API-et var det naturlig å innlede et samarbeid med dem, sier Rabben.  

Les også: Schibsted tar full kontroll i influencer-byrå: - Gir oss en solid plattform

API-et, eller programmeringsgrensesnittet, vil gi inzpire.me tilgang til publikumsinnsikt som blant annet lokasjon, alder og kjønn for Snapchat-influensere. Det vil også gi tilgang til engasjementsdata som hvor mange som tar skjermbilder, sender en melding eller deler en snap videre.

- Endelig har vi tilgang til data fra Snap som gjør det mulig for oss å matche annonsører og influencere på Snapchat, samt automatisere rapporteringen av resultater for våre kunder. Denne tilgangen hjelper oss i vårt arbeid med å skape transparens i bransjen, sier daglig leder i inzpire.me, Marie Mostad

- Snapchat kommer til å bli en større kanal for influencer-samarbeid fremover. Allerede har 100 profiler på inzpire.me gitt oss tilgang til sine data, og vi ser frem til at flere av våre 7.000 profiler og samarbeidspartnere blant managements i Norden etter hvert kobler seg til, legger Mostad til.