Saken oppdateres.

Schibsted kjøper seg opp i selskapet Inzpire.me, hvor de har sittet med en eierandel på 25 prosent siden 2019. Nå blir de største eier med en aksjepost på 90 prosent i influencer- og teknologiselskapet. Det melder Schibsted i en pressemelding fredag formiddag.

- Dette oppkjøpet komplementerer Schibsted sin posisjon innen markedsføring mot unge voksne og trekker på den sterke veksten innen influencer-markedsføring. Inzpire.me gir oss en solid plattform for å utvikle en skalerbar og vellykket virksomhet i denne kategorien, sier Per Håkon Fasting, konserndirektør for annonse i Schibsted, i meldingen.

Schibsted eier fra før av influencer-byrået Max Social. Selskapet skriver i meldingen at de har som mål «å bygge en lønnsom virksomhet innen influencer-markedsføring i Norge og Sverige, med potensiell ekspansjon til Danmark og Finland i fremtiden».

- Vi ser et betydelig vekstpotensial i denne kategorien, og med kombinasjonen av Schibsteds erfaring innen annonser og markedsføring og Inzpire.me sin kompetanse innen infrastruktur, er vi godt rustet til å ta del i den videre utviklingen, fortsetter Fasting.

Inzpire.me er et norsk teknologiselskap som kobler merkevarer med influencere.  I 2021 hadde selskapet en omsetning på 44,4 millioner og gikk med et underskudd på 5,7 millioner kroner.

- Vi har bygget selskapet i syv år og er stolte av det vi har fått til så langt. Det at vi nå får en langsiktig eier, gjør at vi får arbeidsro til å ta Inzpire.me til neste nivå, sier daglig leder Marie Mostad i meldingen

Selskapet ble grunnlagt i 2016 av Mostad og Mats Lyngstad. De fortsetter som heholdsvis daglig leder og produktdirektør, samtidig som de beholder en eierandel på 10 prosent. Det betyr blant annet at Lyngstad selger ned sin posisjon i selskapet fra 26,6 prosent gjennom sitt selskap Arctic Brother Capital, mens Mostad blir stående med aksjeposten hun har i dag gjennom Mostad Invest.

- Vår prioritet fremover vil være å levere et produkt av høy kvalitet til våre kunder, samt utvikle plattformen videre og på sikt utvide til nye markeder, legger Lyngstad til.

Schibsted vil beholde Inzpire.me som en selvstendig enhet, og selskapet vil inngå i porteføljen under Schibsted Marketing Services, ledet av Per Håkon Fasting. Cecilie Eriksrud går inn som styreleder i selskapet.