I begynnelsen av februar er det på nytt klart for årets «Social Media Days» og igjen skal også de beste kommunikasjonsjobbene innenfor sosiale medier kåres i konkurransen «Social Media Awards». I fjor var blant annet Arbeiderpartiet og statsminister Jens Stoltenberg en av de store vinnerne med to priser for bruken av sosiale medier etter terrorangrepene 22. juli i 2011.

Priser skal deles ut i en rekke kategorier og den som har fått jurylederansvaret er OMGs Ingvild Moen. I fjor kom det inn over 150 nominasjoner.

- Det er veldig stas å få være jurygeneral for «Social Media Awards» Med så mange dyktige bransjekolleger er dette en utrolig spennende og utfordrende jobb. Prisene henger høyt og det at prisene er anerkjente håper jeg reflekteres i bidragene som sendes inn, sier Moen til Kampanje.

Deler ut ni priser
Sammen med folk som Christian Kamhaug fra Gambit, Henriette Høyer i Bates, den selvstendige kommunikasjonsrådgiveren Astrid Valen-Utvik, Stein Arne Nistad fra Itera Gazette, Øyvind Solstad fra VG, Jorunn Flydal fra GK, ansvarlig redaktør i Kampanje, Knut Kristian Hauger, og arrangementets opphavsmann, iQualifys Nils Petter Nordskar, skal Moen dele ut totalt ni priser i kategoriene «Best sosiale medier plattform», «Beste krisehåndtering», «Beste kundeengasjement», «Beste aktivitet/kampanje», «Årets byrå», «Årets personlighet», «Årets wildcard» og «Beste tweet/post».

- Sammensetningen av juryen er nøye gjennomtenkt: Denne gjengen har oppnådd resultater på tvers av plattformer, har vært ildsjeler, de har ulike utgangspunkt og synspunkter og er noen av de sterkeste fagpersonene i miljøet. Jeg er stolt av det teamet som skal juryere i år, og jeg vet at de tar oppgaven seriøst, sier Moen.

I tillegg skal også «Årets Facebook-side» kåres, en pris som Stiftelsen Organdonasjon fikk i 2012.

Les også: Ble Årets Facebook-side

- Det er en stor ære å bli spurt om å sitte i juryen på Social Media Awards. Som Head of Social Media i SAS havnet jeg to ganger på short-list for Norges beste Facebook-side. At jeg nå skal få være med å bestemme hvilken side som er den beste blir veldig spennende. Det har skjedd mye på bare disse tre siste årene, og mange norske bedrifter og organisasjoner – til og med det offentlige – har blitt veldig flinke til å bruke Facebook i sin markeds- og kommunikasjonsmiks, sier rådgiver Christian Kamhaug i Gambit.

- Best i kongeriket
Kamhaug sier det i dag er en mye bredere tenkning som preger de beste kommunikasjonsjobbene enn det var i starten.

- Der vi tidligere så mye rene sosiale medie-kampanjer, ser vi nå mer og mer integrert tenkning der Facebook er en av flere kanaler som spiller sammen. Dette er noe av det jeg kommer til å se etter når jeg skal vurdere hvilke sider som er de beste i kongriket, sier Gambit-rådgiveren.

Det er Kampanje og Nils Petter Nordskars iQualify står bak arrangementet Social Media Days 2013 som i år avholdes for andre året på rad på Latter på Aker Brygge i Oslo i 4. - 6. februar og allerede nå kan du melde inn dine sosial medier-kandidater. Påmeldingsfristen går ut 21. januar.

Her kan du nominere dine favoritter til å vinne «Social Media Awards» og «Årets beste Facebook-side».

- Min oppfordring er klar: Nominér både andre du synes er dyktige og jobber du selv er stolt av og har bidratt til. Det er jo dere som nominerer som bestemmer hvilke jobber vi i juryen skal evaluere, så det blir spennende å se hva bransjen mener har gitt ønskede resultater i 2012. Det jobbes iherdig med sosiale medier over det ganske land hver eneste dag, og jeg gleder meg til å gå gjennom alle bidragene. Må også si at jeg håper vi får inn noen outsidere, kanskje noen som har fått til mye med små budsjetter, eller caser man ikke har hørt om tidligere, sier juryleder Ingvild Moen.

Lover overraskelser
«Social Media Days» er en nyskapning som så dagens lys i 2012 da arrangementet for første gang ble avholdt på Latter. I år som i fjor har opphavsmannen Nils Petter Nordskar og iQualify fått med seg Kampanje, Markedshøyskolen og en bukett med andre hjelpere som ifølge reklameveteranen skal sikre en ny, god gjennomføring.

- Vi scorer på at vi satser på nytte og læring og mindre på «fancy speakers» fra utlandet selv om vi selvsagt også gjerne vil inspirere. Evalueringen fra forrige arrangement viste at deltakerne ønsker å lære noe nytt og komme tilbake på jobb med ny kunnskap og nye ferdigheter, sier Nordskar.

- Hva skjer på årets arrangement?

- Til «Social Media Days 2013» har vi håndplukket seks av bransjens beste selskaper til å fortelle oss hvorfor de lykkes med sine cases. Vi kommer til å offentliggjøre programmet om kort tid, sier Nordskar.

- Kommer det noen overraskelser på scenen?

- Jada! I samarbeid med en av de aller største aktørene innen sosiale medier har vi booket en speaker fra USA som kommer til Norge med en virkelig stor nyhet. Nyheten slippes ikke før den 6.februar – så vi har fått streng beskjed om å ligge lavt med detaljene så lenge som mulig, sier Nordskar.

Les mer om Social Media Awards her.