756.000 nordmenn så Norges Eurovision-deltaker Tooji synge og danse seg til finalen i går. Det ga en seerandel på 54 prosent til NRK1. Programmet var gårsdagens mest sette, foruten «Kveldsnytt» som fulgte like etter.

Seertallene er ikke overraskende høyere enn i første semifinale uten Norge, men vi må likevel tilbake fem år for å finne lavere seertall på en semifinale der Norge deltok. I 2007 fulgte kun 706.000 seere Guri Schankes Eurovision-exit i Helsinki.

Fjorårets semifinale med Stella Mwangi hadde til sammenligning 926.000 seere og en markedsandel på 55,7 prosent.

- Det er noe lavere enn fjorårets semifinale med Norge, men andelen er nesten lik. Med andre ord så færre på tv generelt, og det handler nok mye om varmt vær, sier analysesjef Kristian Tolonen i NRK til Kampanje.

Mwangi røk ut av konkurransen, og den store finalen i fjor trakk dermed «bare» 993.000 seere. Årets finaletall får trolig et solid løft med Norge blant deltakerlandene, men været kan sette en stopper for de helt store seertallene.

Finalerekorden ble satt i 2009 da Alexander gikk helt til topps i Moskva og over to millioner nordmenn fulgte sendingen.