Strømleverandøren Hafslund fortsetter sitt generalsponsorat av Øyafestivalen og inngår samtidig et tett samarbeid med Øya-aktuelle Hurra Torpedo, som er kjent for å spille på hvitevarer. Hafslund lover å sørge for at spillejobben blir deres heftigste hvitevarekonsert noensinne. I retur skal Hurra Torpedo-prosjektet og Øyafestivalen-sponsoratet bygge kunnskap om Hafslunds satsing på fornybar energi.

- Kombinasjonen Hurra Torpedo og Hafslund er riktignok en uvanlig kombinasjon, men vi mener de er flotte ambassadører for gjenbruk av energi. De har helt siden starten for nesten 20 år siden tatt i bruk gamle hvitevarer andre har kastet, og gitt dem nytt liv. Vi ønsket å samarbeide med dem for å vise at vi tenker nytt om miljøet og hvordan man gjennom kreativitet kan finne nye måter å bruke strøm på, sier ansvarlig for Øya-samarbeidet i Hafslund, Frode Geitvik.

Samarbeidet har også resultert i en syv episoders web-tv-serie, der man kan følge Hurra Torpedo-gutta Egil, Aslag og Kristopher i jakten på nye instrumenter. Fra hvitevareberget på gjenbruksstasjonen på Haraldrud i Oslo til verkstedet sammen med ingeniører fra Hafslund, får seerne ta del i hvordan vaffeljern, akupunktstimulatorer og dustbustere forvandles til nye instrumenter.

- Å spille på Øyafestivalen er en kjempehappening for oss. Det er hjemmebane og en kolossal arena å spille på. Vi er glade for å ha fått med oss Hafslund på laget som kan hjelpe oss med å bygge noen store ting til denne konserten, sier Kristopher Schau.

Hafslund er inne i sitt andre år som generalsponsor for Øya, og bruker årlig et beløp i millionklassen for samarbeidet med festivalen. Det er gjennom dette generalsponsoratet ideen om samarbeidet med Hurra Torpedo ble født.

- En del av pengene vi går inn med er kontanter, mens noe av det tas ut arbeid. Vi har blant annet gjort et omfattende arbeid for å tilføre festivalområdet strøm, slik at Øya kan være en helt dieselaggregatfri og enda mer miljøvennlig festival, sier Frode Geitvik.