ARTIKKELEN OPPDATERES. KAMPANJE KOMMER MED MER!

Tidligere i dag ble kjent at MTG-eide Viasat har forlenget rettighetsavtalen for Champions League med Det europeiske fotballforbundet (UEFA). I ettermiddag kan imidlertid Norges Fotballforbund presentere nyheter som ryster TV 2.

For gjennom rettighetsselskapet Fotball Media er visningsrettighetene til hovedrunden i Tippeligaen for perioden 2013-2016 solgt til betal-tv-kjempen Canal+. Det innebærer at Canal+ har sikret seg betal-tv-rettighetene til seks Tippeliga-kamper per runde i avtaleperioden for visning på tv, IP-tv, web og mobil. Rett foran nesen på vantro og fullstendig utspilte TV 2-sjefer.

Etter det Kampanje forstår skal Norges Fotballforbund informert dagens rettighetshaver, TV 2, om beslutningen i ettermiddag. Toppledelsen i TV 2 skal være sjokkert over avgjørelsen til Fotballforbundet. Etter at TV 2 sikret seg rettighetene til norsk toppfotball, har tv-konsernet satset stort på fotball som en del av sitt betal-tv-tilbud.

Nå er det Bonnier-eide Canal+ som skal sende norsk eliteserie på betal-tv fra og med 2013. For Canal+ er dette en betydelig revansje etter at betal-tv-kanalen, hvor også norske Telenor er inne på eiersiden, i fjor tapte rettighetene til Premier League i et kappløp med nettopp TV 2.

De øvrige tippeligakampene vil sammen med rettighetene til magasinet, landskamper, NM, Adeccoligaen og Toppserien bli solgt før nåværende avtaleperiode løper ut 2012.

- Vi ønsker attraktivt innhold på Canal+, og rettighetene til norsk fotball er et svært viktig tilbud til våre seere. Nå ser vi frem til å utvikle produktet i fireårsperioden, sier daglig leder for Canal+ i Norge, Steinar Brændeland i en pressemelding.

-Vi er glade for å kunne tilby våre seere det beste fra Tippeligaen. Sterke lokale sportsrettigheter er en viktig suksessfaktor i alle land der CANAL+ har virksomhet, sier Kleberg.

- Avtalen er viktig fordi den innebærer økonomisk forutsigbarhet, og bidrar til bærekraftige klubber. Avtalen styrker våre inntekter fra betal-TV. Kampstrukturen passer klubbene godt i forhold til ønsket om å utvikle kampdagproduktet, sier styreleder Einar Schultz i Norsk Toppfotball (NTF).

Fotballpresident Yngve Hallén i Norges Fotballforbund (NFF) er glad for at en ny langsiktig avtale er på plass.

-Inntektene fra salg av medierettigheter kommer hele norsk fotball til gode, og denne avtalen sikrer at vi kan videreutvikle breddefotballen parallelt med toppfotballen, sier Hallén.