Flere i den kreative bransjen har tatt til orde for det som skjer i Gaza. Designmiljøet og gruppen «Design mot bomber» mobiliserte til en fredfull innsamlingsmarkering i november i fjor, med salgsutstilling der all inntektene gikk til Leger Uten Grenser og deres humanitære arbeid i Palestina. Vixen-vinner Frida Marie Grande innkasserte nylig to priser under Vixen Awards og benyttet anledningen, pyntet med Palestinas farger i håret og påskriften «La Gaza leve» godt synlig på halsen, til å si at hun kommer til å lage mer Gaza-innhold i sine kanaler.

- Jeg vil bruke mine plattformer til å fortsette å minne om det som pågår, sa hun til Kampanje.

Les mer: Sosiale medier-stjerne med stort Palestina-engasjement: - Vil fortsette å snakke om Gaza

Design- og innholdsbyrået Vild begynte i det stille da de før jul i fjor bestemte seg for å droppe julegaver – og heller donere penger til Leger Uten Grenser. Nå girer de opp et hakk og arrangerer LinkedIn-kurs for å samle inn penger til organisasjonen.

- Vi har vært på Advertising Week New York og inntatt ny kunnskap! Deriblant om LinkedIn, og vi tenkte at det ville være hyggelig å spre kunnskapen videre til kunder, merkevarer og bransjefolk i Norge. Vi gjorde det om til et gratiskurs fordi vi har følt på alt som skjer på Gazastripen, sier partner og rådgiver i Vild, Astrid Dyson til Kampanje.

Hun mener bransjen må gjøre mer.

- Så da tenkte vi at vi like gjerne kan arrangere et gratis kurs til alle som vippser eller donerer en valgfri sum til Leger Uten Grenser, forteller hun.

- Folk kan donere et valgfritt beløp
Kurset holdes digitalt 14. mars og alle som ønsker kan melde seg på.

- Dette er vårt lille bidrag i en travel hverdag hvor også markedet for mange er tøft om dagen, sier hun.

Vild jobber til daglig med merkevarebygging innen design, tekst og sosiale medier. Byrået holder spesialtilpassede kurs, men skal fremover fokusere mer på månedlige kurs for å dele kunnskap. Først ut er altså LinkedIn-kurset som er gratis.

- Folk kan donere et valgfritt beløp, som gjør at uansett størrelse på lommeboka, kan de bidra til å støtte Leger Uten Grenser, og delta på kurset.

Dyson tar med seg tips og triks fra Advertising New York og deler siste nytt innen LinkedIn.

- Kurset passer for alle som er innen B2B, men også for dem som ønsker å bygge seg opp som en offentlig ekspert. Eller kanskje skal søke jobb og må få opp tempoet i kanalen - også blir så klart litt om hvorfor du bør legge janteloven inn i en skuff, sier hun.

Med på kurset blir også «LinkedIn-kjendis» Fredrik Fornes og sosiale medier-ekspert Astrid Valen-Utvik.

Gir bort gratis annonse
Kurset og innsamlingen er på eget initiativ fra Vild og Leger Uten Grenser er ikke involvert på noen måte.

- Leger Uten Grenser vet ikke om det, men jeg håper at de får inn litt penger på grunn av dette. Vi som jobber med merkevarebygging og sosiale medier kjenner på at vi også ønsker å hjelpe der vi kan. Leger Uten Grenser må bare ta kontakt med Vild - vi lager gjerne en gratis annonse for dem, lover hun.

Så langt har 60 personer vist interesse for kurset.

- Hvis 60 stiller opp og vippser penger, så kan det bli litt! Det er fortsatt bare å melde seg på, oppfordrer hun.