Navn: Ingrid Kindem

Alder: 26 år

Stilling: Tech Lead og utvikler i Askeladden & Co

Aktuell: På listen over Norges topp 50 tech-kvinner.

- Hvor går årets ferie?

- Nå er jeg tilbake på jobb, men årets ferie startet med en tur til Spania sammen med gode venner. Ellers har mesteparten av tiden blitt tilbragt på hytta i Fredrikstad, hvor det har blitt mye god mat, båtturer og timer med brettspill med venner og familie. Ble også en svipptur innom Tusenfryd.

- Du kom på listen over topp 50 tech-kvinner i Norge. Har det forandret arbeidshverdagen din på noe vis?

- Nei, jeg fortsetter å jobbe på og gi gass som før. Jeg kom på listen fordi jeg har gjort en god jobb innenfor tech, tatt på meg ansvar og sagt ja til spennende muligheter – noe jeg kommer til å fortsette med.

- Du arrangerer utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med, hva spiser dere og hvor drar dere?

- Jeg velger å invitere Madeleine McCann, Anne-Elisabeth Hagen og Veronica Orderud hjem til meg. Der håper jeg vi kan løse opp i en del knuter over noe god vin og tapas.

- Går det an å spise en Freia-sjokolade i sommer uten å tenke på at eieren Mondelez driver virksomhet i Russland?

- Ja, det mener jeg. Hadde vært dumt hvis ikke, for jeg vant to kilo med Kvikk Lunsj på Tusenfryd som jeg har tenkt å kose meg med. 

- Hva er årets PR-flause så langt i år? 

- Vil si det er serien med flauser fra ulike politikere. Føler jeg stadig leser om pendlerbolig-avsløringer, brutte habilitetsregler og andre overtramp (solbrille-emoji). Håndteringene av disse flausene er heller ikke akkurat i verdensklasse.

- Bør myndighetene gripe inn og sørge for at utviklingen av kunstig intelligens ikke løper løpsk (vær så snill og ikke bruk ChatGPT til å svare på dette spørsmålet)?

- Jeg mener markedet og de industrielle aktørene har bedre forutsetninger for å kontrollere utviklingen av kunstig intelligens enn politikere. Dersom norske myndigheter faktisk hadde ønsket å gripe inn, tror jeg det hadde hatt lik effekt som det å snakke til en vegg. 

- Bør norske medier være til stede på TikTok? 

- Ja, absolutt. Rekkevidden og bredden av målgrupper man kan nå på TikTok er enorm dersom man publiserer godt og treffende innhold. Det hadde vært synd om norske medier ikke benyttet seg av den muligheten, både for mediene selv og forbrukerne. Om statseide NRK bør være til stede er et vanskeligere spørsmål.

- Hva synes du NRK skal gjøre mer av og hva bør de gjøre mindre av?

- Mer av debatten, men mindre av politikere som ikke svarer på det de blir spurt om. Foreslår innføring av støthalsbånd, som benyttes dersom politikerne unngår å svarer ja eller nei på et ja/nei spørsmål.  

- Har rammene for ytringsfrihet blitt for smale og har du blitt mer redd for å ytre deg offentlig? 

- Ja, litt for smale. Nå ytrer ikke jeg meg om problemstillinger av det kontroversielle slaget, så kan ikke si at jeg har blitt mer redd for det. Det jeg derimot er redd for er at debatter og diskusjoner blir amputerte fordi flinke folk rett og slett ikke gidder å si sine meninger, nettopp på grunn av et opplevd trangere ytringsrom og økende kanselleringskultur.  

- Norske medier har skrevet over 13.000 saker på over ett år om Erling Braut Haaland, men hvilken Haaland-sak savner du å lese? 

- Et dybdeintervju om Haaland sin investeringsstrategi og kommersielle tanker, og veien videre for merkevaren Haaland.