Google-eier Alphabet leverte sterke tall for tredje kvartal.  Omsetningen i tredje kvartal steg med hele 41 prosent til 544 milliarder norske kroner, noe som var bedre enn analytikernes forventninger.

Selskapet stiger dermed i etterhandelen etter selskapet leverte sine solide kvartalstall etter børsslutt i USA tirsdag, skriver Dagens Næringsliv (DN).

Googles eierselskap Alphabet hadde et overskudd på 18,9 milliarder dollar, 158 milliarder kroner, i tredje kvartal. Overskuddet økte dermed med hele 68 prosent sammenlignet med samme kvartal året før.

Det siste året har Alphabet-aksjen steget 70 prosent, skriver DN.

Google-eieren har også i konkurranse med særlig Amazon og Microsoft satset mye på sin skyvirksomhet Google Cloud, som hadde en omsetning på 4,99 milliarder dollar, en økning på 45 prosent fra året før. Samtidig reduseres tapet i denne delen av virksomheten til 644 millioner dollar, ned fra 1,21 milliarder dollar i fjor, skriver E24.