I juni lanserte det svenske design- og innovasjonsstudioet EY Doberman sitt Oslo-kontor under ledelse av Behnam Farazollahi , tidligere daglig leder i Neue Design. Han fikk med seg Guro Røberg, tidligere strategisk designdirektør i Designit, som innovasjonsdirektør.

Les mer: Neue Design-sjefen slutter - skal lede EY Dobermans nye Oslo-kontor

Nå får de selskap av Dag-Henning Brandsæter som ny kreativ leder og Helene Edvardsen som produsent. 

- Jeg har kjent godt til Doberman siden jeg gikk på Hyper Island, som er nå nesten 20 år siden. Fortsatt er mange av de jeg kjente da, enda der. Det tenker jeg vitner om at de har gjort noe veldig riktig, og at de har klart å lage et riktig bra sted å være- og et miljø som man kan vokse i. Det vil jeg være en del av, og det vil jeg at vi skal få til i Oslo og, sier Brandsæter.

Han kommer fra stillingen som digital lead i Snøhetta Design.

Helene Edvardsen har tidligere jobbet i byråer som McCann, Anti og nå sist Atyp.

- Jeg mener Doberman er best i sin klasse! Posisjonen vi nå har i Norden er unik. Det føles skikkelig bra å få muligheten til å dyrke min kjærlighet for design og nysgjerrighet i et så veletablert og kreativt miljø. Å bli med helt fra start og bygge et nytt studio her i Oslo, med Dobermans iboende kultur er veldig gøy, sier hun.

Doberman ble grunnlagt i Sverige for over 20 år siden og har levert design for kunder som Polestar, IBM, Spotify, H&M og IKEA. Studioet ble kjøpt av i EY i 2019 og er midt i en nordisk utvidelse, som også inkluderer nye studioer i København og Helsinki.

Behnam Farazollahi mener ansettelsene av Brandsæter og Edvardsen er tidlige tegn på at EY Doberman tiltrekker seg erfarne bransjemennesker med solid bakgrunn.

- Dag-Hennings erfaring fra Node Berlin, Netlife og senest Snøhetta vitner om en kreativ leder som har spisskompetanse på å lage fremoverlente digitale opplevelser med sylskarp designhåndverk. Sammen med Helenes solide erfaring, energi og gjennomføringsevne får vi en fantastisk kombo som vil gi vår lille startup i en grownup som EY Doberman en strålende start. I tillegg til disse to har vi også med oss Maren Sofie Sivertsen fra tidligere EY Seren som en verdifull del av teamet, sier byråleder Behnam Farazollahi.