Milrab er en markedsledende nettbutikk innen friluft, trening og taktisk utstyr. I oktober 2020 startet jakten på et designmiljø som kunne hjelpe selskapet å utvikle egen merkevare ytterligere. Valget falt på Try Design. Styreleder og gründer Finn Magnus Torall forteller at Milrab hadde en tydelig historie, strategi og stor troverdighet i markedet allerede da prosessen startet.

- Samtidig manglet vi verktøy som gjorde det mulig å uttrykke merkehistorien, knytte oss tettere til målgruppene og tydeligere differensiere Milrab fra konkurrentene, sier Torall.

Over sommeren rulles Milrabs nye identitet ut, hvilket Torall ser frem til med glede.

- Målgruppene våre har dessuten fram til nå i stor grad bestått av menn. Det ligger derfor et åpenbart potensiale i å appellere mer på tvers av kjønn. Og sist, men ikke minst, så ønsket vi et sterkt merkevarefundament som gjør oss robuste for videre vekst-bykst og nye markeder, sier Torall.

Les også: Try-byrå kjøper seg inn i Netlife-selskap

Nytt design:

Milrab kommer i ny drakt etter at de begynte samarbeidet med Try Design. Her kan du se hvordan den nye logoen ser ut.

- Mer enn navnet og ørnen
Seniordesigner Andreas Bjørkeng Sogn forteller at de med konseptet «A Rank Above» skal bygge på Milrabs eksisterende merkevarehistorin, og at de har beholdt linken til Forsvaret, som var selskapets første store kunde.

- Her ligger mye av selskapets autentisitet og troverdighet. Vi har også utvidet assosiasjonene i identiteten til å omhandle mer enn bare navnet og ørnen. Den nye logoen er fremdeles en ørn, men den er stilisert og forenklet. M-en i logoen skaper en tydelig assosiasjon til merkenavnet og bidrar til å styrke kjennskap og gjenkjennelighet. Symbolet kan også assosieres til fjellandskap, pulstopper eller militære distinksjoner, sier Bjørkeng Sogn.

Torall sier at det er viktig for Milrab at identiteten fremstår med militær presisjon og tekniske detaljer i både font og fargebruk.

- Det har Try Design klart på en fremragende måte. Vi har fått en distinkt verktøykasse og tydelig merkevarehistorie som skal gjøre det enklere for oss å treffe alle slags folk med det til felles at de har en dragning mot utfordringer, harde påkjenninger og å pushe grenser, sier Torall.

Les også: Try Pearl henter fra Amedia: - Blir en viktig rådgiver

 

Gammel logo:

Slik så logoen til Milrab ut før.