Startup-selskapet Confrere fikk gull for beste produkt eller tjeneste i kategorien «Design og teknologi» i årets Gulltaggen. Ettersom årets prisfest ble avlyst, kunne Kampanje avsløre alle årets vinnere tidligere i dag. Det er gledelig å høre for produktsjef og medgründer Ida Aalen.

- Det er skikkelig stas og veldig gøy å høre. Det er fint å få anerkjennelse for de tingene man har prøvd å gjøre, og at det fungerer på den måten man har vil at det skal fungere, sier hun til Kampanje.

Les mer: Try til topps i Gulltaggen - se alle vinnerne her!

Confrere leverer et verktøy for videosamtaler, som skal gjøre det enkelt og trygt å ha videosamtaler mellom blant andre helsepersonell og pasienter, og juryen mener de har truffet blink med «en meget god tjeneste der man har har hatt omsorg for brukeren hele veien. (...) Her har de tenkt på alt, og det er tydelig at de har lyttet godt til brukeren og testet nøye. Dette er akkurat slike tjenester vi vil ha, og slik teknologi skal brukes.»

Fagområdet «Design og teknologi» premierer arbeider innen kategoriene «Produkt og tjenester», «Kreativ Bruk av Teknologi» og «Håndverk Design» og i de andre underkategorien var det HyperRedink og Blank som gikk til topps.

- Har en kobling til korona
Koronapandemien har skapt eksplosiv vekst for tjenesten, og den tidligere Netlife-rådgiveren utelukker ikke at den kan ha løftet dem til topps i Gulltaggen.

- Det er veldig solid konkurranse, men jeg tror alle som sitter i en jury kan bli preget av tiden vi er i, og vårt produkt har også en kobling til korona, sier Aalen.

Hun synes det er ekstra gøy å vinne i kategorien «Produkt og tjeneste».

- Den viktigste markedsføringen vi har er produktet i seg selv, og produktet er såpass bra at ordet går. Nå bruker over halvparten av norske fastleger Confrere, og vi hadde ikke klart å nå så mange om ikke produktet hadde fungert bra.

- Betyr dette gullet at dere er i mål med produktet?

- Nei, man blir aldri ferdig med et sånt produkt. Akkurat nå jobber vi med å lage en funksjon for gruppesamtaler sånn at produktet kan bli nyttig for enda flere.

Henter nye ansatte
Confrere vokser stadig størrelse og ansatte nylig Maximilien Hjortland som ny innholdsstrateg. Han kommer til oppstartsselskapet fra en assistentstilling fra Universitetet i Berlin. 

- Han er god på å finne ut ting om europeiske helsesystemer, er interessert i innovasjon i helsevesenet, og har også brukerperspektivet fra sin tid som kunderådgiver, sier Aalen.

- Confrere er et perfekt sted å få brukt den kunnskapen og videreutvikle erfaringene som innholdsstrateg, sier Hjortland i en melding.

Les også: Få medaljeoversikten i Gulltaggen her : - Utrolig mange bra jobber

Ny innholdsstrateg:

Maximilien Hjortland får ansvaret for Conferes innholdsproduksjon.