Accenture Interactive har de siste årene kjøpt opp flere store byråer internasjonalt, og et av spydspissmiljøene er det internasjonale design- og innovasjonsbyrået Fjord som Accenture kjøpte i 2013.  

Nylig skrev Kampanje om konsulentgiganten som har trappet opp satsingen innenfor design, tjenesteutvikling og kommunikasjon betydelig de siste årene og på kort tid har blitt et av verdens største digitalbyråer med satsingen Accenture Interactive.

I Norge er omsetningen til Accenture Interactive nå på rundt 100 millioner kroner og lederen for den norske virksomheten, Stian Fossum, kunne sist uke fortelle Kampanje at det skal satses mer i Norge.

Les også: Accenture vokser med byråsatsing - runder 100 mill. i omsetning

Ett av tiltakene er å sette tidligere Bekk-partner og kreativ leder, Andre Nymoen, på jobben som sjef for Fjord i Norge. 

- Jeg var med å starte Bekk i 2000 og var der i 17 år. Det har vært noen kjempeflotte år i Bekk som har gitt meg enormt mye læring med flinke folk, men når jeg fikk muligheten til å bli en del av et internasjonalt designselskap med internasjonale kunder og et slagkraftig miljø var dette en unik mulighet, sier Nymoen.

- Setter brukeren først
Fjord er et internasjonalt selskap som i dag teller rundt 1.000 designere med over 30 kontorer i hele verden. Byrået ble i sin tid startet i London i 2001 og jobber i dag med å endre store internasjonale kunder som blant annet Apple, Disney, Maserati og H&M i Sverige.

I kjølvannet av at ny teknologi endrer kommunikasjonsindustrien, har en rekke nye aktører som IBM, Deloitte, Accenture og Fjord tatt over mye av oppgavene til de tradisjonelle byråene og merkevareselskapene, og utvikler og skaper digitale tjenester for kundene på smarttelefoner, nettbrett og datamaskiner.

Nymoen mener designere i dag i mye større grad «sitter i førersetet når det kommer til de store innovasjon- og designprosessene.»

- I løpet av de siste årene har vi sett store fremskritt i verden, og mye av det er takket være digital teknologi, likevel fortsetter folk å oppleve utfordringer og kompleksitet, og det er her Fjord kommer inn i bildet. Som designere er vi opptatt av å skape løsninger og tjenester som betyr noe og skaper verdi for brukere og som bidrar til å forbedre folks liv. Fjord er et strategisk designbyrå som utelukkende setter mennesket og brukeren først, sier han.

Les også: Accenture sier «watch out» til norske byråer (abonnement)

Trakk seg fra SAS-jobben
Han mener Fjord har «en god posisjon» i markedet etter at Accenture kom inn på eiersiden og viser til hvordan Accentures dype forretnings- og industrikunnskap i tett samarbeid med Fjord, «vil sikre det beste fra to verdener».

Men Fjord skal også ha jobbet med de mye kritiserte nettsidene til flyselskapet SAS, en nettside som har fått mye kritikk fra både brukerne og fra offentlige tilsynsorgan.   

- Fjord var inne i den prosessen, men valgte å trekke seg ut ganske tidlig. SAS gjorde mye av dette selv, sier Nymoen.

Les også: SAS får digitalslakt for ny nettside - stryker på 20 av 28 områder

Les også: Kundestorm mot SAS

Jobber med norske banker
Men selskapet har også fått norske kunder innenfor finans og det offentlige.

- Vi jobber allerede tett sammen med blant andre Santander og KLP og er godt i gang med flere prosjekter. Da er det ikke snakk om bare å forbedre eksisterende løsninger, men å gå inn i prosjektene med det for øye å hjelpe selskapene til å endre seg for å møte kundenes behov og forventningene. Vi kaller det Living Business, sier han.  

Han startet opp som byråleder i Fjord i Norge allerede i juli i fjor, og sier han har brukt tiden på å sette en kurs og etablere selskapet.

- Vi teller allerede 18 i teamet og har ansatt business designere og service designere og nå etabler vi et lederskap i Norge. Globalt har Fjord en sterk posisjon, og vi skal bli en tydelig merkevare også på det norske markedet i løpet av de neste par årene, sier han.