Det begynner å bli noen år siden siden konsulentgiganten Accenture sa «watch out» til norske kommunikasjons- og designbyråer. Men selskapet har gradvis bygget opp sin Interactive-avdeling i Norge og ifølge administrerende direktør for Accenture Interactive, Stian Fossum, teller Accentures byråsatsing nå hele 60 personer om en inkluderer satsingen på Fjord, et digital orientert byrå for design- og forretningsutvikling.

- Vi har blitt et av de største byråmiljøene i Norge i antall hoder, vi vinner priser i Cannes, har enorm selvtillit på egen markedsposisjon og vi tjener penger, sier han.

Les også: Accenture sier watch out til norske byråer (abonnement)

Han ønsker ikke å være konkret på hvor store Accenture Interactive er i penger, men sier avdelingen han nå leder runder 100 millioner kroner i omsetning

- Ja, vi jobber videre på, sier Stian Fossum til Kampanje.

- 100 millioner er et stort byrå i norsk målestokk?

- Det drar seg til og det skal det fortsette med, sier Stian Fossum.

Om en kaller omsetningen til Accenture for byråinntekt ville dermed konsulentgigantens interaktive avdeling tatt en tredjeplass på listen over landets største reklamebyråer, og de ser mot de store mediebyråene som Carat og Starcom i byråinntekt. 

Les også: Ernö vokser mest, men Morgenstern er årets rakett (abonnement)

Les også: Nytt rekordår for Starcom - passerte 150 millioner i byråinntekt

Satser mer kreativt
Accenture Interactive har enda ikke beveget seg fullt og helt over mot reklame og det kreative i Norge, selv om selskapet mer enn snuser på byråmarkedet og byr selskaper som Making Waves, Bekk, Creuna og Netlife på mer og mer konkurranse med sin satsing på digital design, UX og frotend.

I tillegg har Accenture hentet folk med kommunikasjonserfaring for å styrke seg på dette området.

Les også: Accenture henter PR-sjefen til Mercedes-Benz

Det nye nå er at Fossum og Interactive-gjengen vil styrke seg på det kreative.

- I første omgang er det et team på fire-fem stykker vi skal ha tak i. Så tenker jeg at vi begynner der så ser vi hvor det tar oss. Vi tar det stegvis, sier Fossum.

Nylig ble det også kjent av Accenture ansetter en ny kreativ sjef i Norden. Adam Kerj blir Chief Creative Officer for Accenture Interactive i Norden

- Slik jeg forstår det vil han primært kjøre det svenske markedet. Vi vil jobbe tett sammen som del av det å være et stort globalt selskap, men vi går nok dit at vi vil ha en kreativ leder i Norge etter hvert også, sier Fossum.

Gjort store oppkjøp
Som Kampanje tidligere har skrevet, er Accenture Interactive på kort tid blitt et av verdens aller største digitalbyråer. Konsulentgiganten som har sine røtter i forretningsutvikling og bygging av IT-systemer, har med Accenture Interactive beveget seg mer og mer over mot byråmarkedet både på digital forretnings- og designutvikling og rådgivning og oppkjøp av mer kreative miljøer internasjonalt som Rothco, Karmarama og Kunstmaan.

- Det er ingen hemmelighet at vi har ambisjoner om å styrke oss vesentlig innen kreativitet og idéutvikling. Planen er å koble sammen kreativitet med vår sterke forretningsmessige og teknologiske kompetanse, for å utvikle radikalt bedre kundeopplevelser på vegne av våre kunder, sier Fossum.

Vant Grand Prix i Cannes
- Er det mange fordommer blant kreatører i møte med Accenture og konsulentverden?

- Prosessen vi nå skal kjøre vil jo vise det, men vi har mange kreatører utenfor Norge og har også vunnet Grand Prix i Cannes, så det viser vel at Accenture Interactive kan være et attraktivt sted å være, sier han.

Med reklamebyrået Rothco vant Accenture Interactive Grand Prix med kampanjen «JFK Unsilenced» for kunden The Times tidligere i år. Når Accenture Interactive har kommet dit at de plukker med seg gjeve priser som Cannes Lions Grand Prix for sin, så har de gjort noe riktig på veien mot ambisjonen om å forløse god kommunikasjon hos sterke merkevarer.