Som Kampanje skrev i forrige uke, spytter Google inn 4,7 millioner kroner i norske journalistiske prosjekter som en del av programmet Digital News Initiative.

Google skal til sammen dele ut 150 millioner euro og i første tildelingsrunde stod fem norske prosjekter på mottakerlisten, blant dem Dagbladet.

- Vi har fått gjennomslag på søknaden fra Google News Initiative. Det innebærer at vi tester hvordan det vil være å gjøre utviklingsprosjekter sammen med Google. Det er i tråd med den overordnede strategien vi har om at vi er åpen for partnerskap med eksterne aktører der vi ser at det kan styrke oss, sa digitaldirektør Stephan Granhaug til Kampanje i forbindelse med tildelingen.

Les mer: Dagbladet inngår tech-samarbeid med Google

Men også Nettavisen har søkt og fått tilslag på penger fra Google. Det bekrefter innovasjonsdirektør Pål Nisja-Wilhelmsen overfor Kampanje. De har fått støtte til en prototypeutvikling og har i likhet med Dagbladet vært en del av Digital News Initiative fra starten av.

- Google er en seriøs og god samarbeidspartner som tar innholdsproduksjon og produsenter på alvor. Google er også ledende i å jobbe med nye former for distribusjon, innholdsproduksjon og løsninger, sier innovasjonsdirektør Pål Nisja-Wilhelmsen i Mediehuset Nettavisen til Kampanje.

- For en mediebedrift som Nettavisen, uten noen form for statsstøtte som de andre avisene har, er det viktig med støtteordninger til helt uavhengig presse, legger han til.

Googles Digital News Initiative er et trenings- og analyseprogram for mediehus som tar sikte på å gjøre mediene mer innovative og finne nye inntektsstrømmer. Som en del av programmet har Google opprettet et fond på 150 millioner euro som fordelt på tre år skal stimulere til nettopp dette, og nå står Google klar med sin første tildeling på til sammen 27 millioner euro.

- Vi har nå tildelt den første runden av finanseringen innenfor rammen til DNI og er glade for å se flere norske prosjekter. Vi håper så klart å se enda flere norske søknader når neste runde åpner i mai, sier Gustaf Brusewitz som er nordisk talsperson for Google.

Les også: Googles «nødhjelp» til norske medier: 4,7 mill.

Ifølge Medier24 har også Teknisk Ukeblad fått støtte fra Google.