Etter å ha samlet ti selskaper innen kommunikasjon, design og teknologi i Norge, Sverige, Finland, Polen og Singapore med finansiering fra investeringsfondet Capman, er Thomas Høgebøl fortsatt sulten på mer. Mandag denne uken ble det kjent at byrået som har som mål å betjene et stadig mer nordisk og globalt marked for reklame- og kommunikasjonstjenester klarte en omsetning på 650 millioner kroner i 2014.

Store kostnader i forbindelse med oppkjøp og lanseringer av nye byråer, belastet imidlertid resultatet tungt, slik at overskuddet før skatt endte på beskjedne to millioner kroner.

Les også: - Det koster å bygge noe av denne størrelsen

Jakter tech-selskaper
Gjennom sin finansielle partner Capman og eksisterende aksjonærer er The North Alliance imidlertid fortsatt i markedet for nye oppkjøp og særlig innenfor teknologiområdet.

- Vi ønsker å få et bredere fotavtrykk og da mer i retning av teknologi og miljøer som har likhetstrekk med Making Waves, sier daglig leder og gründer i The North Alliance, Thomas Høgebøl til Kampanje.

Design- og tjenesteutvikleren Making Waves utgjør en stor del av The North Alliance og representerer idag rundt halvparten av NOA i størrelse. 

- Jeg er overbevist om at de kommer til å fortsette den positive utviklingen, da de befinner seg i hjertet av det kunder etterspør idag. Det er derfor naturlig å vurdere hvilke grep vi bør foreta for å ytterligere fremstå som den mest attraktive partneren for kunder med et nordisk perspektiv og for kunder som enten befinner seg midt i - eller står overfor - en digital endringsprosess. Hvordan ville selskapet ditt sett ut om det ble startet i dag, er spørsmålet vi hjelper kundene våre å finne svaret på, sier han.  

- Med tanke på nye oppkjøp hvor stor «krigskasse» sitter NOA på i dag?

- Vi har ikke noe konkret beløp å forholde oss til, men vi har anledning til å gjøre nye tilleggsoppkjøp der vi opplever at det er kompetasne og kultur som passer oss. Det er midler til fremtidige oppkjøp, sier Høgebøl.

- Hvor jakter dere?

- NOA er jevnlig i kontakt med spennende selskaper på norsk og nordisk nivå, men også rundt om i Europa, sier han.

Vil utfordre WPP
Høgebøl sier oppkjøp er viktig strategisk for å oppfylle ambisjonen om «å by de store internasjonale nettverkene som WPP, Interpublic, Omnicom og Publicis konkurranse i kampen om de store kommunikasjons- og teknologioppdragene både regionalt og globalt.»

- Vi velger å møte noen av dem, og følger til enhver tid noen få ganske tett. Vi bruker lang tid sammen med eventuelle nye partnere i familien, og forsikrer oss om at de passer inn både kulturelt og kompetansemessig, sier han.

Når det gjelder kunder står Thomas Høgebøl fast på det han sa ved lanseringen av The North Alliance om at målet er «50 prosent lokale kunder, 25 prosent regionale kunder og 25 prosent globale kunder».

Byråfamilien jobber i dag med kunder som SAS, IKEA, Absolut, Audi, ATG, Telenor, Carlsberg, H&M, Orkla og NorgesGruppen i Norden, men selskapet representerer fortsatt ingen store, nordiske merkevarer i Norge på reklamesiden.

Telekom på ønskelisten
Høgebøl mener det har sammenheng med at North Alliance manglet et norsk reklamebyrå ved lansering. Det var først i andre halvår i fjor at Anorak kom inn i NOA-familien.

Les også: Kjøper Anorak

- Det er først nå Anorak har funnet den virkelige matchformen og utviklingen i byrået er fantastisk. De kommer til å vokse å bli dobbelt så store. Samtidig tar det også litt tid både for dem og oss å bli kjent, sier Høgebøl.

Flere kontoer har vært i spill det siste året og både SAS og Telenor har hatt store pitsjer gående på nordisk nivå. I Sverige og Danmark jobber The North Alliance med disse kundene, men altså ikke i Norge. Høgebøl sier man i dag samarbeider godt på SAS-kontoen med Los & Co gjennom Åkestam & Holst samtidig som han er tydelig på en ting.

- Vi ønsker oss en telekom-kunde i Norge. Det står høyt i kurs både innenfor Making Waves og Anorak. Det prioriterer vi ganske høyt, sier Høgebøl.