For drøye to år siden kjøpte holdingselskapet Media Bergen seg et reklamebyrå i Rogaland og slo det sammen med konkurrenten Apriil. Med på reklamefusjonen mellom det som en gang het Procontra og Apriil fulgte også byrågründerne Lisa H. Andreassen, Astri Totland, Arnstein Torsvoll og Tonje Pedersen, men i løpet av sommeren og høsten i år valgte de alle å slutte en etter en før de på nytt samles igjen i det nye reklamebyrået Iaat reklamebyrå.

- Vi er en liten gjeng som bryter ut og starter et nytt byrå i Stavanger. Vi var alle med og starte det som i dag har blitt Apriil i 2018 og har vært der siden, men vil nå ut og jobbe i et lite byrå igjen, sier Arnstein Torsvoll.

Dermed blåser de fire reklamegründerne nytt liv i konkurransen på reklamemarkedet i Stavanger etter den store reklamefusjonen. I tillegg til Apriil er også Fasett tungt til stede i Stavanger, men nå kommer også Iaat.

- Et drømmelag
Torsvoll, som var byråleder i først Apriil og senere i det sammenslåtte Apriil Procontra, sier han er nå fornøyde med å heller være en bokstav i selskapsnavnet Iaat. Byrånavnet laat er satt sammen av de fire partnernes forbokstaver:

.- Dette er et drømmelag! Vi har verdiene på rett plass, setter stor pris på hverandre og er opptatt av å være snille, gode folk. Som et lite team har vi stor bredde og utfyller hverandre godt. Alle er dyktige, prisvinnende seniorer med solid byråerfaring, sier Arnstein Torsvoll som altså er en av «a»-ene i laat.

Får med seg Easee
Byrået skriver i en melding at de allerede har sikret flere nye kunder, blant annet det norske ladeselskapet Easee. 

- Iaat har siden første møte vist at de forstår både oss og merkevaren vår, samt bidratt med god energi og friske øyne. Vi gleder oss til å rette blikket fremover sammen med denne gjengen og sette fart inn i 2024, sier kommunikasjons- og innholdsansvarlig Martin Langeland i Easee.

De nye byrågründerne som dermed blåser nytt liv i reklamekonkurransen i Stavanger er stolte over lande et samarbeid med Easee. Før krisen i Easee ble et faktum og ladeselskapet skulle ut og vinne verden samarbeidet Easee med svenske Forsman & Bodenfors. Nå går Stavanger-selskapet lokalt igjen i et forsøk på å redde selskapet med nye elbilladere og samarbeid med Tibber. 

- Vi er skikkelig stolte av å ha spennende kunder med oss allerede fra første dag. At Easee har valgt oss er en stor tillitserklæring. Det er helt rått, sier Torsvoll.

Vil holde seg små
Nå gleder de seg til å flytte inn i nyoppussede lokaler på nyåret og til å ha lanseringsfest med nye og gamle kunder.

- Planen er å holde oss små, raske og tett på kundene våre. Vi vil gjerne ha dem med i alle våre kreative prosesser. Vi har landet på en byråmodell som bryter litt med slik vi har jobbet før, vi merker allerede at det blir godt mottatt, sier Torsvoll.

Les også: NoA inntar Vestlandet med nytt byråkjøp: - Passer perfekt inn