Det har gått halvannet år siden bærekraftsprofil Hanne-Lene Dahlgren og AOL- og Anti Brandpeople-leder, Nikolai Mathisen, startet Norges første grønne byrå for influencere. I januar i år fikk de med seg tidligere Oda-topp Louise Fuchs som partner og styreleder. Byrået har flere kjente profiler i stallen og nå går Team Tomorrow så langt som å invitere alle influencerne til å bli eiere i selskapet.

- Vi er ikke et vanlig byrå, og vi ønsker ikke å være et vanlig byrå heller. For et vanlig byrå kan ikke endre verden, da må man gjøre noe uvanlig. Vi har fått tilliten til og samlet noen av Norges sterkeste stemmer på laget, og sammen skal vi nå som eiere og profiler jobbe enda tettere sammen for et mer bærekraftig samfunn, forteller gründer Hanne-Lene Dahlgren. 

Noen av de nye eierne er Vibeke Klemetsen, Sandra Lyng, Iasbelle Ringnes og Maria Abrahamsen. 

- Vi er utrolig stolte over å dele denne nyheten. Navnet Team Tomorrow reflekterer vår ambisjon om å bygge noe unikt sammen med våre profiler. Å samles på eiersiden forsterker vår styrke i arbeidet med å bygge et selskap som bidrar til en positiv forskjell i samfunnet, sier partner og styreleder Louise Fuchs til Kampanje.

Hun sier målet med selskapet «alltid har vært å inkludere profilene mer i selskapet ved å jobbe tettere sammen.»

Les også: Influencerbyrå på stemmejakt – sikrer seg «powerwoman» Isabelle Ringnes

17 nye medieiere
Totalt så er det snakk om 17 influencerprofiler som nå kommer inn på eiersiden av byrået.

- Med hele 17 profiler som medeiere, pluss ansatte og gründere forsterker vi vår felles visjon om bærekraft. Sammen er vi ikke bare et team, men en bevegelse som er dedikert til å forme en grønnere fremtid for alle, sier gründer og daglig leder Nikolai Mathisen.

- Hvor store eierandeler får influencerne tilbud om å kjøpe?

- Totalt eier profilene i Tomorrow nå 14 prosent av selskapet, og neste del av aksjonærprogrammet kommer neste år hvor det blir muligheter til større poster, sier Mathisen.

- Og når kan dine nye partnere forvente seg et utbytte dersom det eventuelt skal betales ut?

- Team Tomorrow er både bootstrapped (terminologi som brukes når et gründerselskap startes opp uten ekstern kapital, red. anm.) og i en oppbyggingsfase, så vi forventer ikke utbytte neste år. Men ved fremtidige utbytter er selvsagt alle eiere utbytteberettiget, sier Team Tomorrow-sjefen.

- Svært meningsfullt
Psykolog og forfatter Maria Abrahamsen går inn i styret sammen med Ingrid Bergtun som er en av Norges mest kjente hobbysyere og ekspert innen redesign og gjenbruk.

- Vi lever i en tid hvor influencere har stor innflytelse på folks helsevalg. Det er et privilegium og et ansvar. Selv brenner jeg for å styrke folkehelsen, og det er derfor svært meningsfullt å få sitte i styret av Team Tomorrow, forteller psykolog og forfatter Maria Abrahamsen. 

I Team Tomorrow er målet at alle samarbeid profilene gjennomfører skal inspirere og engasjere forbrukere til en mer bærekraftig livsstil.

- Jeg er skikkelig stolt av å få være med å bygge opp et management som tar miljøkrisen vi står i på alvor. Klesindustrien er en versting når det kommer til utslipp og avfall og jeg gleder meg skikkelig til å jobbe videre med løsninger, inspirere til gjenbruk og formidle hvor grumsete klesindustrien er samarbeid med denne kunnskapsrike gjengen, sier Ingrid Bergtun. 

Her kan du høre en episode av Kampanje podkasten «Professoren og Praktiker’n» der Lars E. Olsen og Alf B. Bendixen møter Hanne-Lene Dahlgren, styreleder og bærekraftsansvarlig i Team Tomorrow, for å snakke om influencer marketing.