Det tidligere Youtube-byrået, Snakk Kommunikasjon, øker satsningen på barn- og ungdom, og henter inn Øyvind Helland som kreatør og produsent.

- Øyvind har en unik erfaring med å utvikle store og innovative prosjekter på unge målgruppers premisser og har evnen til å faktisk få disse gjennomført. Han er også en ekte gamer og bygde NRKs gaming-nettverk og første strategi på området. Det er flott med en gamingekspert i staben. Vårt mål er å nå de unge målgruppene på de plattformene de er, sier redaksjonssjef i Ramp Stian Barsnes-Simonsen i en pressemelding. 

Helland var med på lanseringen av NRK Super og har jobbet med nett, sosiale medier, gaming og programutvikling de siste 15 årene. Han har blant annet stått for idé og utvikling på konseptet «gaminghuset LL35», sammen med blant andre produsent Lars-Erik Steffensen.

Helland har også flere år i NRK Utvikling og NRKs underholdningsavdeling, men nå starter han altså opp i barn- og ungdomsavdelingen i Snakk Kommunikasjon, Ramp.

Ramp står blant annet bak TikTok-dramaserien «Toxic» og har store merkevarenavn som Redd Barna, NHO, Unicef Norge, Naf, Munch og Gjensidige på kundelisten. 

Helland gleder seg til å ta fatt på nye utfordringer i Ramp. 

- Det er alltid småskummelt å bevege seg fra store, trygge NRK til å sjonglere et tjuetalls kunder, bestående av alt fra ideelle organisasjoner, undervisningsplattformer til bedrifter og tradisjonelle mediehus. Jeg er vant til å jobbe med én konto over tid eller ett stort prosjekt om gangen og gleder meg til å jobbe med flere innovative prosjekter parallelt, som alle har til hensikt å påvirke barn og unges hverdag positivt, sier han.

I tillegg til Ramp har Snakk Kommunikasjon også avdelingen Simpl som retter seg mot kunder som ønsker å treffe målgruppene over 18 år. Snakk het tidligere Nordic Screens og ble etablert i 2014 av tidligere programdirektør, Nils Ketil Andresen i TV 2 og en gruppe andre med lang fartstid fra TV 2