Da Kampanje i april i fjor skrev om mediebyrået Ecit Marketing og byråleder Dennis Aasterud Pedersen, fortalte han om et snitt på over 100 arbeidstimer i uka for å redde byrået han var med på å starte opp i 2019.

- Da koronapandemien slo ut for fullt, mistet vi to tredjedeler av omsetningen. Da tenkte vi «hva gjør vi nå?». I og med at vi hadde vært i drift i under ett år, hadde vi heller ikke krav på støtte, sa Pedersen til Kampanje.

Utveien viste seg å være og brette opp ermene og jobbe hardt for å holde byrået, som også jobber mye med datadrevet markedsføring, flytende. Nå kan det vise seg at jobbingen betalte seg.  I fjor fortalte han at de siktet seg inn på å tidoble omsetningen på to år - fra tre millioner kroner i 2020, til 30 millioner i 2022. Det målet har de klart, og vel så det.

- Det ble litt skriverier da vi i fjor våres gikk ut og sa at vi skulle mer enn firedoble omsetningen fra syv i 2021 til 30 millioner i 2022. Vi signerte et par store kontoer i tredje kvartal, som resulterte i at vi overgikk det. Til slutt klokket vi ut på i overkant av 35 millioner, sier Pedersen.

- Sist Kampanje pratet med Ecit  jobbet du mer enn 100 timer i uka. Gjør du fortsatt det?

- Har vel kanskje roet seg noe, men fortsatt ganske ekstremt. Hjelper bra på å ha gått fra to til åtte ansatte, sier Pedersen.

Byrået med kontor på Skjetten på Nedre Romerike, bistår kundene sine gjennom digitale kundereiser og konverteringsmaskiner.

Les også: Markedsføringsbyrået ligger an til å tidoble omsetningen på to år: - Har jobbet mer enn 100 timer i uka

På samme side som kundene 
Dennis Pedersen forteller at de samarbeider med kundene sine gjennom en helt egen forretningsmodell, istedenfor å prise tjenestene på timer eller prosjektarbeid.

- Om vi skulle inngått et samarbeid som handlet om å skape lønnsom vekst, for så å prise tjenestene våre på timer, er det for oss noe som skurrer, sier Pedersen og fortsetter:

- I praksis ville dette betydd at vi fikk finansiert timene våre uansett resultat. Det eneste insentivet for å gjøre en god jobb ville vært å beholde kunden, og den eneste nedsiden ved å gjøre en dårlig jobb er at vi kunne mistet den. Den skjevdelingen av risiko fremstår for oss som en uting.

Han forteller at de derfor setter seg ned på samme side av bordet som kundene.

- Vi gjør på mange måter en investering i selskapene vi jobber med. Det er først når vi skaper vekst at det vil være mulig for oss å tjene penger på samarbeidet. Risikoen er større, men det er også den mulige oppsiden. Dette er nok en av årsakene til at vi fremstår som en attraktiv partner for selskaper som enten er i sterk vekst, eller som ønsker å oppnå det, sier Pedersen.

På kundelisten til Ecit Marketing finner man merkevarer som Moods of Norway, Helsegruppen og Bookd.

Fått flere på eiersiden
Børsnoterte Ecit har vært på eiersiden siden oppstarten i 2019, og eier i dag 50,1 prosent. I 2023 kom også Sondre Kvipt inn på eiersiden.

- Sondre er en solid signering. Han kom inn dørene i sommer, og har med seg mye kompetanse, sier Pedersen.

Kvipt har erfaring som markedssjef for Aspiro Søk og Opplysningene 2100 og 1985. Etter dette jobbet for strømmetjenesten Wimp, og til slutt som Online Marketing Manager for musikktjenesten Tidal - tjenesten som har Jay Z, Beyoncé og Rihanna på eiersiden.

- Han hoppet rett inn i rollen som markedsdirektør i Autogear, hvor han var i seks år før vi fikk tak i ham. Det som er spesielt, er at han vært operativ i snart 20 år. Det er få nordmenn i vår bransje som har jobbet «nedi purra» i nesten to tiår, slik han har, sier Pedersen som er godt fornøyd med å ha fått Kvipt med på laget.