- Vi så et behov for å engasjere en ny målgruppe i arbeidet vi gjør, sier næringslivsansvarlig i Leger Uten Grenser, Mari Kaupang.

Det er Nord DDB som har stått bak markedsføringskampanjen til årets TV-aksjonen, som har gått til Leger Uten Grenser. De valgte å gå til e-sportens verden for å nå frem til ungdom mellom 15 og 25 år.

Koblingen mellom livreddende helsehjelp og gaming fant byrået i det som i spillverdenen omtales som «No Meds Challenge», der man må klare seg uten virtuell medisinsk hjelp i spillet.

Det ble utgangspunktet for «No Meds-Aksjonen», hvor TV-aksjonen i samarbeid med 777 Esports i en direktesendt stream på Twitch ga seerne mulighet til å bidra med nødvendig helsehjelp til spillerne ved å vippse bidrag til TV-aksjonen.

- TV-aksjonen som konsept favner jo veldig bredt i alder, men de mellom 15-25 er vanskelige å nå ut til i tradisjonelle flater. Derfor føltes det veldig riktig å også formidle kampanjebudskapet med disse gamingprofilene på deres premissser, sier rådgiver i NORD DDB, Aleksander Hetland.

Totalt ble det samlet inn over 260 millioner kroner under årets TV-aksjon.