Torsdag slippes de aller siste shortlistene i Cannes Lions - ofte omtalt som verdensmesterskap i reklame - og nå har turen kommet til den gjeve kategorien «Film».

Dette er en pris mange norske byråer er interessert i å slå kloa i. Av 156 innsendte bidrag fra Norge, er 36 i «Film». Det gjør den til den mest populære kategorien sett med norske øyne.

Det har på forhånd vært knyttet spesielt store forventninger til Postens julefilm «When Harry met Santa», som er laget av Pol og produsert av B-Reel. Denne filmen har allerede blitt shortlistet i kategoriene «Film Craft» og «PR».

Fasit er hele fem shortlistplasseringer i «Film».

- Det er helt sykt gøy. Jeg trodde ikke mine egne øyne da jeg leste det. Det er den beste nyheten å kunne våkne til, sier tekstforfatter Rikke Sofie Jacobsen i Pol til Kampanje.

Hun jobbet på kampanjen i et team bestående av AD og kreatør Pia Lystad, rådgiver Marius Eriksen og prosjektleder Kristin Eidså Brantzeg Scheele.

- Har du hatt visse forventninger rom at filmen ville markere seg her nede?

- Man trenger egentlig ikke å ha forventninger i en sånn konkurranse med så mange store navn å kjempe mot.

Likevel er det ingen tvil om at filmen har vært en av de norske forhåndsfavorittene i reklamekonkurransen med et Grand Prix i Gullblyanten og Gullfisken i bagasjen.

- Det er jo bare veldig, veldig koselig at det har vært sånn, sier Jacobsen.

- Tør du nå håpe på en pris?

- Jeg er bare kjempefornøyd med fem shortlist i film. Det tror jeg hele teamet er. Det er så stort! Vi var kjempefornøyde med shortlist i Craft og PR. Dette er bare en bonus.

Filmen er blitt shortlistet i underkategoriene «Consumer Services», «Viral Film», «Social Behaviour» og «Cultural Insight», «Corporate Purpose».

I tillegg har Try blitt shortlistet i underkategorien «Market Disruption» for Ikea-kampanjen «The Trash Collection».

Samme jobb får også plass på shortlisten til «Sustainable Development Goals» i underkategorien «Responsible Consumption and Production».

«The Trash Collection»har allerede fått gull i Cannes i kategorien «Print & Publishing».

Les mer: Try-team vinner årets første gull i reklame-VM i Cannes: - Verdens beste velkomstgave 

Hvem som vinner i disse kategoriene blir kjent fredag kveld. Torsdag kveld kåres vinnere i kategoriene «PR», «Direct» og «Creative B2B», og også her har Norge vinnersjanser.

Les mer: Nord DDB, Pol og Apriil med nye shortlister i Cannes

Status for den norske reklamebransjen i Cannes akkurat nå er 25 arbeider på shortlist og én gulløve. Den har gått til Try for deres søppelkolleksjon for Ikea.

Les også: Metaverse, tabber og yacht-fest med Paris Hilton - slik er Cannes-uka for de norske debutantene