Reklamebyrået Morgenstern ble startet av sju tidligere Try-ansatte i 2016. Nå er de klare med sitt resultat for 2021, omtrent samtidig som sin gamle sjef i Try. Det viser kraftig vekst for byrået som nå teller 26 ansatte.

- Fjoråret ble et veldig sterkt år både kreativt og økonomisk. Det viser at det absolutt er et marked for å tilby vår kjernekompetanse, som er rendyrket kreativ merkevarebygging. Våre resultater og kundenes resultater henger heldigvis sammen, sier Camilla Kim Kielland, byråleder i Morgenstern, i en pressemelding.

Morgenstern hadde en omsetning på 72,7 millioner kroner (+ 32 prosent) og et resultat før skatt på 7,7 millioner kroner (+ 40 prosent).

Med en byråinntekt på 38,4 millioner kroner, gir det en resultatmargin på 20 prosent.

Morgenstern jobber med kunder som Finn, Power Office, Sparebank1, Widerøe, VG, DNT, Boots Apotek, OneCall og Maja.no.

Byrålederen er spesielt stolt at Morgensterns kunder utgjorde fire av 14 kandidater til Kampanjes nye kåring Årets markedssjef, og at to av dem - Finn og One Call - er videre i finalen.

Les mer: Fem videre til finalen i Årets markedssjef: - En forretningskritisk funksjon

- Vi er så heldige at vi har har en særdeles spennende og bred portefølje av ulike kunder, men fellesnevneren er at de har markedssjefer og -avdelinger som er opptatt av å investere i kreativitet som konkurransefortrinn, fordi de ser at det gir utslag på bunnlinjen, sier Camilla Kim Kielland.

- All kudos til dem for det, for i dagens marked er dessverre ikke det en selvfølge. Beløpene og tiden som investeres i digitale verktøy, teknologi, klikk og konverteringer blir ofte så altoppslukende at mange glemmer å gi innholdet og den kreative ideen nok kjærlighet. Men heldigvis finnes det fortsatt smarte folk der ute som ser verdien av god reklame, og mange av de er kunder hos oss, sier hun.

Camilla Kim Kielland tok over jobben som byråleder i Morgenstern i fjor høst. Hun kom da fra en jobb som kommunikasjonsdirektør i Schibsteds mediedivisjon.

Les mer: Slutter i børsgiganten Schibsted – blir ny sjef og partner i Morgenstern

Her kan du se alle tallene til Morgenstern for regnskapsåret 2021. Alle tall i MNOK.

Morgenstern 2021 2020 Endring i %
Omsetning 72,7 55 + 32
Byråinntekt 38,4 31,4 + 22
Driftsresultat 7,7 5,5 + 40 
Resultat før skatt 7,7 5,5 + 40