- Nesten halvparten av byråets levetid har vært under en pandemi. Jeg er stolt av teamet som har levert over 65 prosent vekst gjennom en så krevende periode, sier Andreas Kvernflaten, daglig leder i Y Story.

Kvernflaten sier det er flere grunner til hvorfor pilene har pekt i riktig retning for kommunikasjonsbyrået helt siden oppstarten.

- Markedet har vært godt og vi opplever en stor etterspørsel etter god og kreativ kommunikasjon. Kundene gir oss særlig feedback på at vi jobber tett med dem og at de opplever en god teamfølelse i prosjektene, sier han og fortsetter:

- Kundene skal oppleve at vi deler deres drøm, samtidig som vi er gode rådgivere og utfordrer på fag. Hvis man skal se helt enkelt på det, er oppskriften den samme som alltid - svar på hensikten i briefen, overrask med god kreativ kvalitet og skap resultater, sier Kvernflaten.

Velkjent historie
Ifølge byrålederen er en annen grunn til den raske veksten at de så et hull i markedet for kreativ kommunikasjon innenfor internkommunikasjon og opplæring.

- Historien er velkjent. Konsernledelsen har brukt to år og mange millioner på ny strategi sammen med et globalt konsulentbyrå, og kommunikasjonen om den nye strategien skjer i et allmøte med 70 PowerPoint-slides. Hva om man jobbet kreativt med intern-kommunikasjon på samme måte som med en profilbyggende reklamekampanje, sier Kvernflaten.

Han forteller at prosjektporteføljen har blitt mer mangfoldig og at de ser en økende etterspørsel etter reklame og eksterne kampanjer.

- Det er gøy å få levere på flere og større jobber, også innen eksternkommunikasjon. Vi kommer definitivt til å bruke mer tid og krefter på det fremover, sier Kvernflaten.

Klar for videre vekst
I 2020 ansatte byrået Pål Jespersen, som tidligere har vært kreativ leder i Creuna og DDB. Kvernflaten mener ansettelsen gjør dem klare for videre vekst.

- Pål er nådeløs i sin jakt på kreativ kvalitet. Han passet perfekt inn i et hyggelig, men ambisiøst miljø. Han har tilført teamet massevis av erfaring og vi er glade for å ha ham ombord, sier Kvernflaten.

Her kan du se alle regnskapstallene til Y Story her. Alle tall i MNOK.

Y Story 2021 2020 Endring i %
Omsetning 20,5 15,7 + 30,5
Driftsresultat 1,2 2,7 - 55,6
Resultat før skatt 1,1 2,7 - 59,3