Allerede uka før fjorårets amerikanske Super Bowl-finale lyktes bilmerket General Motors i å skape full «reklamekrig» her i Norge, med sin Will Ferell-reklame der de harselerte med Norge.
For slik CBS skriver, så handler Super Bowl, som historisk er USAs mest sette TV-sending, om mer enn det som skjer på banen- Super Bowl handler også om reklamene som vises i pausen.
Ifølge NBC disker annonsørene i år opp med 6.5 millioner dollar, altså nærmere 58 millioner kroner, for 30 sekunder med TV-reklame under Super Bowl-sendingene.
Se et utvalg av årets Super Bowl-reklamer lenger nede i saken.
- Et kreativt frirom
Kreativ leder i Pol, Janne Brenda Lysø, sier at Super Bowl-reklamene ofte diskuteres i sosiale sammenhenger.
- Det er mange som kjenner til det, så selv her i Norge er Super Bowl viktig. Det viser seg at annonsører fortatt er villig til å investere i gode reklamefilmer som medium. Det er som et kreativt frirom, som viser seg å faktisk fungere. Det er bra for både kreativiteten og for merkevarer, sier hun.
- Påvirker Super Bowl også reklamebransjen her i Norge?
- Ja, i form av at det er inspirerende og gøy å se. Og så snakkes det mye om, sier Lysø.
- Kjendistungt og ikke så kreativt spennende
- I fjor ble Super Bowl-reklamene en ekstra stor snakkis i Norge på grunn av General Motors-reklamen. Skjer dette ofte?
- Nei, Norge blir jo ikke nevnt hvert år. Pol stod jo bak en reklamen med Kristofer Hivju der Audi svarte General Motors. Det var en av de reklamene som svarte som fikk mest oppmerksomhet, så i fjor var viktig både for Pol og for Norge.
Lysø sier at hun ikke har noen stor favoritt blant årets Super Bowl-reklamer.
- For det første har jeg ikke fått sett alle enda, og så opplever jeg at det er veldig kjendistungt og ikke så kreativt spennende i år. Det virker som at mange har kjøpt seg kred via kjendiser. Det er litt synd hvis Super Bowl blir sånn at man kjøper seg kjendisskred. Jeg har ennå ikke sett en film som ikke har en kjendis i seg, men så har jeg ikke fått sett alle enda heller, avslutter hun.
Netthandelselskapet Amazon har fått med seg kjendis-skuespillerparet Scarlett Johansson og Colin Jost i sin reklamefilm.
Amazons «Mindreader»:
Booking.com spriter opp sin reklame med den amerikanske superkjendisen og mulige framtidige James Bond, Idris Elba.
Booking.coms «Idris Elba Says Things»:
BMW har fått med seg ingen ringere enn Arnold Schwarzenegger og Salma Hayek som den gresk guden Zevs og gudinnen Hera.
BMWs «Zeus and Hera»:
I motsetning til her til lands har de i USA lov til å reklamere for alkohol, og Bud Light satser i år på TV-kokken Guy Fieri.
Bud Lights «Land of Flavors»:
Budweiser satser ikke på kjendiser sin reklamefilm, men på hester, hunder og en dose dramatisk musikk.
Budweisers «A Clydesdale's Journey»:
Taco Bell har fått med seg popprinsessen Doja Cat. I deres reklame synger eller opptrer hun ikke, men kjører en bil full av klovner på vei til Taco Bell.
Taco Bells «The Grande Escape»:
I år satser General Motors, som var fjorårets store snakkis, på Austin Powers-universet. Med seg har de Mike Myers, Seth Green, Rob Lowe og Mindy Sterling.
General Motors sin «#EVerybodyIN»:
I treningskjeden Planet Fitness sin reklame er ikke skuespiller Lindsay Lohan ute på byen, men heller på trening. Dennis Rodman, Danny Trejo og William Shatner er også med i reklamefilmen.
Planet Fitness sin «What’s Gotten into Lindsay?»:
Potetgullmerket Lay's satser på humor med skuespillerne Seth Rogen og Paul Rudd.
Lay’s reklamefilm «Golden Memories»:
Hellmann's går til kamp mot matsvinn i sin reklamefilm og med seg har de fotballtrener og tidligere Patriots-spiller Jerod Mayo.
Hellman’s reklame «Mayo Tackles Food Waste»:
Strømmetjenesten Peacock har viet reklameplassen til rebooten av «Fresh Prince i Bell Air» med hovedrolleinnehaver Will Smith.
Peacocks reklamefilm «Bel Air»:
Kommentér