Mandag 17. januar var det nøyaktig 375 år siden Postvesenet ble etablert av den danske stattholderen Hannibal Sehested. Det vil Posten markere med en helt ny reklamefilm som kaster et skråblikk på postbudets historie, og som samtidig ser litt fremover

- Vi ønsket å markere jubileet med en film til de ansatte og alle våre kunder. En varm og morsom historie som ikke tok oss selv så høytidelig, men som allikevel oppsummerer alt Posten har vært med på av innovasjoner i 375 år. Postbudene har alltid vært der når store ting har skjedd gjennom årenes løp, så vi forteller historien omtrent sånn som vi husker den, sier Hege Barbara Aarhus, kampanjeansvarlig Posten. 

Filmen er utviklet av Pol, produsert av Bacon og regissert av Jacob Marky. De har laget både en langversjon, som du kan se under, og en kortversjon som skal vises på TV og i egne kanaler på nett fra og med denne uken.

- Posten er en veldig inspirerende kunde å jobbe med på så mange plan. Man lærer hele tiden nye ting, og i denne prosessen har vi virkelig fått satt oss inn i den lange tradisjonen av nytekning og guts de har hatt i alle år. Denne jubileumsfilmen er av det litt mer folkelige slaget, noe som føltes veldig fint og riktig siden målgruppen er hele Norge. Det har vært en veldig gøy prosess fordi samarbeidet mellom alle involverte har vært så bra. Hatten av til Jakob Marky og Bacon som i månedsvis har jobbet med hver minste frame, sier kreatør Rikke Sofie Jacobsen i Pol.

Før jul smeltet Posten hjerter med denne filmen: - Millioner verden over har sett Postens kjærlighetshistorie