Første september tiltrer Marte Ramborg som konsernsjef for hele Spoon-gruppen. Spoon er et innholdsbyrå som har kontorer i Helsinki, Stockholm, Göteborg, Malmö, Oslo og London. Ramborg tar over jobben som administrerende direktør for Sverige og som konsernsjef etter Anders Ribba.  

- Jeg kjenner jo til de andre kontorene etter å ha ledet Spoon Oslo i fem år, men jeg gleder meg veldig til å bli ordentlig kjent med 150 flinke kolleger i fire land. Vi har vår spisskompetanse på historiefortelling felles, men samtidig har hvert kontor sitt særpreg og sine spesialiteter, og det er veldig inspirerende, sier Ramborg i en melding.

Spoon var tidligere eid av Bonnier, men midt i pandemien overlot den gamle mediekjempen byrået til medarbeiderne. Spoon hadde en samlet omsetning på 252 millioner kroner i 2020.

Når Ramborg rykker opp så blir det også en ledig plass som sjef for det norske kontoret og den jobben går til Siv Tonje Solfjeld som kom inn som nestleder i 2017.

- Jeg overtar et solid lag som vi har bygget sammen over tid. Vi har fantastisk fine kunder med Kiwi i spissen, vi har ansatte med bred kommunikasjons- og markedsføringskompetanse og ikke minst har vi det veldig gøy på jobben. Det tenker vi å fortsette med, sier Solfjeld.

Den tidligere konsernsjefen Anders Ribba vil nå konsentrere seg om jobben som konsernsjef i PeoplePeoplePeople, bryågruppen der Spoon er den største enheten.

- Jeg er veldig glad for at Marte vil ta over og lede arbeidet med Spoon i Sverige og overgripende for Norden og UK. Samtidig er jeg trygg på at Spoon Norge er i svært gode hender hos Siv, som har vært med på å bygge et byrå vi er veldig stolte av, sier Anders Ribba.

Spoon Norge har også hatt en god utvikling de siste fem årene. Fra en omsetning på 18 millioner i 2016, ble koronaåret 2020 sterkt med en omsetning på 54 millioner. Antall ansatte har vokst fra 17 til 38 ansatte.